Overnachten in Cambodja en Laos

Tijdens je reis door Laos en Cambodja overnacht je in hotels of lodges van goede kwaliteit. De ligging is daarbij één van onze speerpunten. Uiteraard kiezen wij, in samenspraak met onze lokale vertegenwoordigers met zorg de best mogelijke hotels uit. 

Welke accommodatie past bij jou?

Tijdens je reis door Laos en Cambodja overnacht je in hotels of lodges van goede kwaliteit. De ligging is daarbij één van onze speerpunten. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat het hotelpersoneel een beetje Engels spreekt en de kamers netjes zijn.

Uiteraard kiezen wij, in samenspraak met onze lokale vertegenwoordigers met zorg de best mogelijke hotels uit. We gaan uit van middenklasse hotels, waarbij de kamers vrijwel altijd beschikken over eigen douche en toilet. In de grotere steden in Laos en Cambodja zullen de hotels beschikken over airco of een ventilator in je kamer. In de kleinere plaatsen kan de kwaliteit van de comfortabele hotels nogal verschillen. De kamers zullen simpel ingericht zijn en bieden alleen het broodnodige: een bed en een badkamer. Veel meer zul je hier niet aantreffen. De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt.

Homestays

In verschillende plaatsen maken wij gebruik van eenvoudige maar sfeervolle homestays. Je logeert bij de lokale familie die voor je zal zorgen alsof je een van hen bent.

Wij raden je aan je van tevoren over de lokale gebruiken en tradities in te lezen zodat je goed voorbereid op bezoek komt en ongemakkelijke situaties vermeden kunnen worden. Alle hotels zijn op basis van logies en ontbijt.

Overnachten bij de locals

Overnachten in het huis van de lokale bevolking is een authentieke, culturele ervaring. Je neemt een kijkje in het leven van de lokale bevolking. De gastvrouw zal maaltijden voor je bereiden en je wordt uitgenodigd op plekken die andere toeristen nooit te zien zullen krijgen. Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet met betrekking tot overnachten in een homestay!

  • Toon waardering. Bedank het gastgezin tijdens je verblijf en probeer contact te houden wanneer je weer thuis bent
  • Interactie met de locals is leuk. Ga dingen doen met het gastgezin en help ze een handje
  • Toon respect. Gedraag je respectvol en kleed je respectvol
  • Wees zuinig en verspil niks. Let op je watergebruik bij het douchen en wassen
  • Breng een kleinigheidje uit Nederland mee, zoals een delicatesse, maar houd het simpel en geef niet te veel
  • Probeer nieuwe dingen die je thuis niet zou doen. Probeer nieuw eten, zing een liedje op een lokaal festival of kook een maaltijd voor je gastgezin
  • Twijfel? Vraag het! Wanneer je over bepaalde zaken twijfelt, vraag het gewoon even aan het gastgezin om discussies te voorkomen