Proef de lokale cultuur in Cambodja

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! 
Maak kennis met een Cambodjaanse familie onder het genot van een lunch of diner.

Eten bij een lokale familie

Proef de lokale cultuur! Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Om een land écht ervaren, neem je letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Soms bereid je samen de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om. 

Wij werken samen met ResiRest, een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families. Allemaal 'gewone mensen' die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.  'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!). Meer info vind je op de website van FeelingResponsible.org of ResiRest.

Lekker eten bij een gastvrij Cambodjaans gezin

In Siem Reap ga je naar Angkor Wat, een wereldwonder uit het verleden. Maar, ook de hedendaagse cultuur is interessant! Door te eten bij en met een Cambodjaans gezin ervaar je dit op een laagdrempelige en gezellige manier. Lekker eten en tegelijkertijd het echte Cambodja leren kennen, wat wil je nog meer?!

Bij een lokaal gezin thuis eet je samen en leer je ondertussen over het leven op het platteland in Cambodja. Vraag het gastgezin naar alles wat je graag wilt weten, en vertel ook over jezelf en jouw thuisland. Je wordt zeer gastvrij ontvangen, men vindt het een eer dat je aanschuift voor de maaltijd.

De gezinnen wonen op het platteland. Je wordt met de tuktuk opgehaald bij je hotel, het begin van een fantastische avond. En zo ga je ook weer terug. De chauffeur blijft in de buurt en kan eventueel ook vertalen als dat wenselijk is.