Vervoer

De afstanden die je aflegt zijn in Laos en Cambodja vaak behoorlijk groot. Op veel trajecten in Laos en Cambodja maken wij gebruik van de openbare bus of gedeeld vervoer, waarbij je wordt vervoerd in een minibusje. De openbare bussen zijn op veel trajecten van goede kwaliteit.

Hoe reis je door Laos en Cambodja?

Laos en Cambodja zijn beiden een aantal keer groter dan Nederland en België. De afstanden die je aflegt zijn in Laos en Cambodja vaak behoorlijk groot en kunnen heel intensief zijn vanwege de slechte kwaliteit van de wegen. Zeker in Laos zijn in het regenseizoen sommige wegen zelfs helemaal niet begaanbaar. Op veel trajecten in Laos en Cambodja maken wij gebruik van de openbare bus of kiezen wij voor een gedeelde transfer, waarbij je wordt vervoerd in een minibusje met andere reizigers.

De openbare bussen zijn op veel trajecten van goede kwaliteit, je kunt daarbij denken aan grote touringcars met airco en voldoende laad- en beenruimte.  

Per auto met chauffeur

De meest comfortabele manier van vervoer in Laos en Cambodja is per auto met chauffeur. De chauffeur is geen gids en zal waarschijnlijk geen of hooguit een paar woorden Engels spreken. Hij kent het geboekte programma en met handen en voeten kom je er altijd wel uit.

 

Binnenlandse vluchten

Zowel Laos als Cambodja heeft (inter-)nationale luchthavens. Op dit moment zijn er geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België naar Laos of Cambodja. Wanneer je reis begint in Laos vlieg je naar Bangkok, waar je overstapt op een internationale vlucht naar Laos. Naar Cambodja vlieg je het makkelijkst via Vietnam.

Omdat de routes die wij aanbieden veelal over land te bereiken zijn maken wij niet standaard gebruik van (inter)nationale vluchten. Is je reistijd echter beperkt, dan is het natuurlijk mogelijk om delen van je reis af te leggen per vliegtuig. Wij maken onder andere gebruik van gerenommeerde en veilige maatschappijen als AirAsia of Lao Airlines.