Proef de lokale cultuur in Colombia

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! 
Maak kennis met een Colombiaanse familie onder het genot van een lunch of diner.

Eten bij een lokale familie

Proef de lokale cultuur! Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Om een land écht ervaren, neem je letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Soms bereid je samen de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om. 

Wij werken samen met ResiRest, een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families. Allemaal 'gewone mensen' die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.  'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!). Meer info vind je op de website van FeelingResponsible.org of ResiRest.

Bandeja Paisa, de Colombiaanse nationale maaltijd

Eten speelt een belangrijke rol binnen de Colombiaanse cultuur. De maaltijd is een sociaal gebeuren, gezellig en uiteraard ook lekker. Eet bij de mensen thuis en word voor even deel van de familie.

Bij een lokaal gezin thuis gebruik je de maaltijd samen en leer je ondertussen alles over het Colombiaanse leven. Zo eet je bijvoorbeeld Bandeja Paisa, het nationale gerecht van Colombia. En deel je persoonlijke verhalen over het dagelijks leven. Werk, studie, gezin, politiek, het weer; er zijn gespreksonderwerpen genoeg!

Je kunt kiezen tussen een lunch of diner. De Colombianen zelf lunchen uitgebreid, het avondeten is meer bescheiden. Je bent van harte welkom om te helpen in de keuken als je dat leuk lijkt. Wil je zien waar de ingrediënten vandaan komen en meehelpen met boodschappen doen, kies dan voor de uitgebreide excursie.

We kunnen een etentje voor je regelen in o.a. Medellín, Bogotá en Cartagena.