Overnachten in Cuba

Tijdens je reis door Cuba overnacht je in comfortabele hotels of in een gezellige casa particular, een soort bed & breakfast bij mensen thuis. Dit is een goedkope en leuke manier om van dichtbij kennis te maken met het bijzondere Cuba en zijn inwoners.

Welk hotel past bij jou?

Tijdens je reis door Cuba overnacht je in comfortabele hotels of in een gezellige casa particular, een soort bed & breakfast bij mensen thuis. Dit is een goedkope en leuke manier om van dichtbij kennis te maken met het bijzondere Cuba en zijn inwoners. Verblijf je liever in een wat luxere accommodatie dan kun je ook kiezen voor een upgrade hotel. Bij onze rondreizen door Cuba is altijd het ontbijt inbegrepen, de kwaliteit hiervan verschilt echter nogal.

In een aantal plaatsen aan het strand, zoals Varadero en op de verschillende Cayo’s, bevinden zich all-inclusive hotels. In deze hotels wordt drie keer per dag een maaltijd geserveerd, meestal in buffetvorm, en tussendoor zijn er versnaperingen te verkrijgen. Verwacht hier geen culinaire hoogstandjes, hoewel je soms aangenaam verrast kunt worden. Deze all-inclusive resorts hebben allemaal een zwembad, de overige hotels vaak, maar niet altijd.

Het is verstandig om op tijd te reserveren voor je hotel op Cuba. In drukke periodes zitten hotels snel vol en is het niet altijd mogelijk om een hotel in de buurt te vinden, om de eenvoudige reden dat ze er niet zijn.

De dienstverlening in hotels op Cuba is vaak niet wat wij gewend zijn of wat wij verwachten van een bepaald aantal sterren. Houd hier rekening mee en reis open-minded, dat voorkomt een hoop ergernissen. Veel hotels hebben één of meer computers staan waar gasten gebruik van kunnen maken tegen betaling. Een enkel hotel heeft wifi.

Verblijven in een casa particular

Vind je het leuk om een gedeelte van de reis in een casa particular te verblijven? Dan kun je één of meer van de hotels in je reis vervangen door een casa. Wij kunnen een casa particular aanbieden in Havana, Varadero, Soroa, Viñales, Playa Larga, Cienfuegos, Trinidad, Camaguey, Santa Clara, Holguín, Sancti Spiritus, Bayamo, Remedios en Baracoa.

Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen comfortabele kamer hebt met privé douche en toilet. De casa’s verschillen van elkaar, bij de ene familie word je meteen uitgenodigd om wat te komen drinken, bij de andere familie is de kamer meer apart van het huis en ben je iets meer op jezelf. In alle gevallen is het mogelijk om op een gemakkelijke manier contact te maken met de lokale bevolking. Vaak is het mogelijk om te dineren bij ‘je familie’, vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Bijna alle casa’s liggen in het centrum van de stad.

Blog van Floor: Bij de mensen thuis in Cuba

Wil je weten hoe onze collega Floor het verblijf in een casa heeft ervaren? Lees dan hier haar blog.