Overnachten in Ecuador

Voor jouw reis door Ecuador gaan we uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. In de steden overnacht je in het algemeen in wat grotere hotels, daarbuiten proberen we kleinschalige en sfeervolle hotels te vinden.

Welk hotel past bij jou?

Voor jouw reis door Ecuador gaan we uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt, waarbij de kamers altijd beschikken over eigen douche en toilet.

In sommige jungle-lodges verblijf je op basis van halfpension (ontbijt en diner inbegrepen) of volpension (ontbijt, lunch en diner inbegrepen). In een enkel geval beschikt je lodge over een zwembad.

In de steden overnacht je in het algemeen in wat grotere hotels, daarbuiten proberen we kleinschalige en sfeervolle hotels te vinden. In afgelegen gebieden kunnen de hotels wat eenvoudiger zijn.

Tijdens je cruise langs de Galápagos eilanden overnacht je aan boord van een motorjacht, waarbij verschillende niveaus van luxe (en prijs) mogelijk zijn. Hierbij zijn alle maaltijden inbegrepen.

Temperaturen in de bergen

In de Andes dalen de temperaturen 's nachts niet zelden tot net boven het vriespunt. Hoewel de meeste bedden over dikke wollen dekens beschikken, kan het in de kamers dus best koud zijn. De kamers beschikken niet altijd over een centrale verwarming zoals wij die kennen, in sommige gevallen is er wel een open haard of houtkachel aanwezig.

Het is in Ecuador niet gebruikelijk in het hotel te dineren. Sommige hotels hebben geen of alleen een heel klein restaurant. Op veel plekken echter vind je in de buurt van je hotel gezellige restaurants waar je de lokale keuken kunt uitproberen.

De meeste hotels in de Andes hebben geen zwembad. Op hoogte heerst niet echt een geschikt klimaat voor waterplezier.


In de Amazone overnacht je in een jungle-lodge waar geen elektriciteit is. 's Avonds wordt je kamer verlicht door kaarsen en een olielamp. De douches hebben wel warm water. De ramen zijn voorzien van muskietengaas zodat er in principe geen muggen binnen komen.

Varen langs de Galápagos eilanden

De beste manier om de Galápagos eilanden te bezoeken is met een cruise. Je brengt dan een paar bijzondere dagen en nachten door op een motorjacht, dat langs verschillende eilanden vaart. Wij geven we de voorkeur aan kleine jachten met maximaal zestien opvarenden.


De jachten zijn voorzien van compacte tweepersoons cabines, soms met een stapelbed. De meeste hutten hebben een eigen toilet en douche, maar verwacht niet altijd warm water. Er is een eetruimte waar gezamenlijk gegeten wordt en een achter- en of bovendek waarop je kunt zonnen. Soms is er ook een lounge ruimte.


De boten worden ingedeeld in verschillende klassen met verschillende tarieven die een oplopend serviceniveau bieden. Je kunt bij YourWay2GO de boot kiezen die bij jouw wensen past.