Hoe reis je door Egypte

Een combinatie van trein, auto met chauffeur en boot brengt je door heel Egypte. Naar Dahab reis je per binnenlandse vlucht.

Per trein

Voor je reis van Caïro naar Alexandrië en van Caïro naar Luxor en Aswan, kun je gebruik maken van de trein. Voor die lange trajecten naar het zuiden bieden we een nachttrein aan. YourWay2GO regelt de kaartjes voor je en verzorgt het vervoer van en naar het station.

Voor de nachttreinen maken we gebruik van tweepersoons slaapcoupés. Aan boord krijg je een eenvoudige maaltijd geserveerd. De reistijd tussen Caïro en Luxor bedraagt ongeveer tien uur, doorrijden naar Aswan duurt drie uur langer. Afhankelijk van de reisduur kiezen we voor vertrek tussen 20.00u en 23.00u, zodat je de volgende ochtend bij daglicht aankomt. Je kunt dan bij wijze van spreken meteen aanschuiven bij een ontbijt.

Houd er rekening mee dat de check-in en check-out tijd in de hotels rond het middaguur zijn. Mocht je bij vertrek in de late avond langer in je hotelkamer willen blijven, of bij een vroege aankomst meteen je kamer in willen, laat ons dat vooraf even weten. Dan regelen we een late check-out of een vroege check-in voor je.

Voor een dagtrein gaan we uit van vertrek na ontbijt. Tussen Caïro en Alexandrië duurt de reis zo'n vijf uur, over Luxor - Aswan v.v. doe je ruim drie uur. Door bijtijds te vertrekken heb je bij aankomst dus nog een hele middag over om de stad in te gaan.

Over de Nijl

Een nachtelijke tocht met de felukka over de Nijl. Wie wil dat niet? In de loop van de middag ga je in Aswan aan boord en glijdt vervolgens in alle rust stroomafwaarts in noordelijke richting. De vruchtbare oevers met akkers en weilanden trekken aan je voorbij. Aan boord krijg je een diner geserveerd, maar de bootsman kan ook kiezen voor een picknick aan wal. De nacht breng je aan boord door, terwijl de boot veilig aan wal ligt. De volgende ochtend word je na het ontbijt bij Kom Ombo opgehaald om naar Luxor te worden gebracht.

Nijlcruises bieden we liever niet aan. Deze grote boten met dieselmotoren liggen in Aswan en Luxor enkele dagen te ronken aan de oevers van de Nijl, waarbij je alleen van boord gaat voor een excursie. De lokale ondernemer heeft hier niets aan, en juist die willen we ondersteunen. Bovendien kom je tijdens je verblijf in een hotel aan wal sneller in contact met de lokale inwoners van Aswan en Luxor. Dat maakt je reis wel zo bijzonder.

Auto met chauffeur

Voor die delen van Egypte waar geen trein rijdt bieden wij aanvullend een auto met chauffeur aan. Dit is de ideale en meest comfortabele manier van reizen. Benzine en kosten van de chauffeur zijn inbegrepen. Het is ook de enige manier om van de Nijldelta naar de stranden van de Rode Zee te geraken.

Als je onderweg van Luxor naar Aswan wilt stoppen bij Edfu en Kom Ombo, dan biedt een auto met chauffeur uitkomst. Ook de felukka tocht over de Nijl wordt aangevuld met een transfer van Kom Ombo naar Luxor.

Je chauffeur kent de weg, maar is geen gids. Zijn Engels beperkt zich doorgaans tot eenvoudige instructies. Mocht je onderweg begeleid willen worden door een Engelssprekende gids, dan regelen we die voor je.

Binnenlandse vluchten

Het liefst reizen we over land. Op die manier ga je volledig op in de Egyptische cultuur en landschap en heeft je reis een aangenaam tempo. Bovendien is het ook nog eens goed voor je ecologische footprint. Op twee trajecten zullen we gebruik moeten maken van de binnenlandse vluchten van Egypt Air.

Van Luxor kun je naar Sharm-el Sheikh vliegen, om daar vandaan met een transfer door te reizen naar het mooie Dahab. Op dit moment gaat die vlucht nog met een overstap in Caïro. Mocht het toerisme in Egypte in de toekomst toenemen, dan bieden we natuurlijk een rechtstreekse vlucht aan.

We moedigen het gebruik van rechtstreekse vluchten aan. Vanaf Luxor, Hurghada en Sharm-el Sheikh is het echter noodzakelijk om een binnenlandse vlucht aan te bieden, die aansluit op je internationale vlucht terug naar huis.