Overnachten in Georgië en Armenië

Tijdens je reis door Georgië en Armenië overnacht je in hotels van een verschillende kwaliteit. Naast middenklasse hotels kun je bij YourWay2GO ook overnachten bij mensen thuis in sfeervolle guesthouses en luxere hotels.

Welk hotel past bij jou?

Tijdens je reis door Georgië en Armenië overnacht je in hotels van een verschillende kwaliteit. Naast middenklasse hotels kun je bij YourWay2GO ook overnachten bij mensen thuis of je kunt juist even wat luxer gaan zitten. Met name in de meer toeristische plekken heb je ruime keuze. Wat dacht je van een hotel in een oude fabriek in Tbilisi?

Je hotelkamer beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet en in de meeste hotels heb je airco in je kamer. In guesthouses deel je soms het sanitair met andere gasten. Wij proberen kleinschalige sfeervolle overnachtingen aan te bieden. Omdat Georgië en Armenië minder ontwikkelde landen zijn kunnen de voorzieningen van lagere standaarden zijn dan je gewend bent.

Guesthouses

In Georgië en Armenië zul je op enkele plaatsen overnachten bij lokale families thuis in guesthouses. Dat ziet er per locatie verschillend uit. De ene keer is het een groot huis, de andere keer liggen de kamers vespreid over kleine gebouwtjes in de tuin. In sommige gevallen deel je het sanitair.

Elke ochtend krijg je een lokaal ontbijt geserveerd en ook het diner wordt met grote toewijding bereid. Soms verzorgt de homestay ook een luchpakket, bijvoorbeeld tijdens de wandeling van Mestia naar Ushguli. Vaak eet je samen met de andere gasten op een afgesproken tijd. Als er kinderen zijn kun je misschien wel een potje voetballen in de tuin.

Georgië en Armenië zijn al langer toeristische bestemmingen, dus de guesthouses zijn ervaren in het ontvangen van gasten. Soms zal het gastgezin graag een praatje maken en Engels spreken. Het komt ook vaak voor dat ze daarvoor te druk zijn of te beperkt Engels spreken.