Overnachten in Georgië en Armenië

Tijdens je reis door Georgië en Armenië overnacht je in hotels van een verschillende kwaliteit. Naast middenklasse hotels kun je bij YourWay2GO ook overnachten bij mensen thuis in sfeervolle guesthouses en luxere hotels.

Welk hotel past bij jou?

Tijdens je reis door Georgië en Armenië overnacht je in allerlei verschillende hotel. Het ene moment slaap je in een centraal gelegen middenklasse hotel, waarbij je kamer beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Vaak zijn er ook een televisie, airco en een minibar. Het ontbijt wordt geserveerd als buffet.

Je kunt ook slapen bij de mensen thuis. Je hebt een eigen kamer, waarbij je het sanitair deelt met andere gasten. De maaltijden worden in de eetkamer op tafel uitgeserveerd. Deze guesthouses zijn vaak eenvoudig tot zeer eenvoudig, maar des te bijzonderder.

Guesthouses

Elk guesthous is weer een verrassing. De ene keer slaap je in een groot huis met een grote tuin, de andere keer zijn de kamers verdeeld over kleine gebouwtjes in de straat. Soms heb je een eigen badkamer, en soms deel je het sanitair met andere gasten.

Ontbijt, lunch en diner worden met grote toewijding bereid: lekker eten hoort bij Georgië en Armenië. Vaak eet je samen met de andere gasten op een van te voren afgesproken tijd. Ook als je een dag in de bergen gaat wandelen kun je bij je gastheer of -vrouw terecht voor een lunchpakket.

Gastvrijheid staan hoog in het vaandel in deze landen. Het zal je dan ook aan niets ontbreken. Een goede gastheer verdient op zijn beurt een goede gast. Soms vraagt dat wat aanpassing, maar dat is ook waarom je op reis gaat: omgaan met andere gebruiken.