Hoe reis je door Georgië en Armenië

YourWay2GO regelt je vervoer tijdens je rondreis door Georgië en Armenië. Een reis door Georgië en Armenië maak je per huurauto of een mix van treinreizen en privé vervoer met chauffeur. Op enkele trajecten kun je met de bus reizen.

Hoe reis je door Georgië en Armenië?

YourWay2GO regelt je vervoer tijdens je rondreis door Georgië en Armenië. Een reis door Georgië en Armenië maak je of met huurauto, met een mix van treinreizen en privé vervoer met chauffeur en een enkele keer een openbare bus. Het is ook mogelijk om de hele reis met privé vervoer met chauffeur af te leggen. Het liefst reizen we over land en bieden dus liever geen vluchten aan. Er zijn uitstekende alternatieven om over land tussen de steden te reizen.

Georgië en Armenië zijn compacte landen. De afstanden zijn niet al te groot, maar de kwaliteit van de wegen kan erg verschillen. Zo vind je tussen de grote steden moderne tweebaanssnelwegen, terwijl tussen sommige bergdorpjes nog kronkelende hobbelwegen lopen. Je kunt deze landen op diverse manieren verkennen.

Wij kunnen voor je reis door Georgië een huurauto regelen, waardoor je zelf op je eigen tempo van stad naar stad kunt rijden. Als je liever gereden wordt kunnen we een auto met chauffeur voor je boeken in zowel Georgië als Armenië. Een andere leuke manier van reizen in Georgië is per trein, die verrassend snel tussen de grote steden rijdt.

Treinen

In Georgië is het goed mogelijk om met de trein te reizen. Zo rijden moderne en comfortabele treinen in vijf uur tussen Tbilisi en Batumi. De treinen van Tbilisi of Gori naar Kutaisi of Zugdidi zijn langzamer, maar nog steeds een goed alternatief voor een auto met chauffeur. Vanuit Zugdidi is het nog maar enkele uren reizen naar Svanetië.

Reizen met de trein door Georgië is een belevenis, met name de langzamere treinen. Het is niet nodig om deze vooraf te boeken. Hetzelfde geld voor treinen in Armenië, deze zijn nog ouderwetser en bezienswaardiger.

Autohuur

Georgië en Armenië zijn uitstekend te verkennen per huurauto. De hoofdwegen zijn over het algemeen in goede conditie, maar als je verder de bergen in gaat of het platteland op dan zal je vaker onverharde wegen tegen komen. Grote delen van de weg tussen de grote steden (Tbilisi, Kutaisi en Batumi) bestaat uit een tweebaanssnelweg.

In samenwerking met onze verhuurpartner bieden we moderne en goed onderhouden auto’s aan. De huurauto kun je ophalen op de luchthaven of in het centrum van Tbilisi en Yerevan en grensoverschreidingen worden toegestaan, al dient er een toeslag te worden betaald. Je kunt dus ook met je huurauto Georgië en Armenië combineren.

Auto met chauffeur

In zowel Georgië als Armenië kunnen we een auto met chauffeur aanbieden. We zullen met je meedenken om een mooie route samen te stellen waarbij je niet alleen van stad naar stad gereden wordt, maar waarbij je ook onderweg bij de mooiste plekken kunt stoppen.

Op enkele trajecten ben je aangewezen op auto met chauffeur, omdat er geen openbaar vervoer is, zoals in Svanetië. Ook in Armenië ben je het meest flexibel met je eigen auto met chauffeur. Je kunt dan bovendien stoppen bij alle mooie kerken onderweg.