Vervoer in Griekenland

De meest ideale manier om door Griekenland te reizen is met je eigen huurauto. Zo kun je stoppen waar en wanneer je wilt en zelf je reistempo bepalen.
Ga je eilandhoppen? Wij regelen de ferrytickets voor je.

Met je huurauto Griekenland verkennen

Het Griekse vasteland is gezegend met een goed wegennet en is dus uitstekend te verkennen met je eigen huurauto. De afstanden zijn ook nog eens niet al te groot, waardoor de reisdagen relatief kort zijn. De schitterende natuurschoon en vele bezienswaardigheden onderweg maken vaak dat je al rondtoerend veel langer over een korte rit doet dan je aanvankelijk dacht. 

Veel snelwegen zijn gedeeltelijk tolwegen. Zo doorkruis je bergachtige regio’s snel via een goed onderhouden stelsel van tunnels. Daarentegen zie je dan vaak wat minder van de overweldigende landschappelijke schoonheid, dus bedenk voor je in de wagen stapt even waar je prioriteiten liggen. Tolgelden bedragen meestal niet meer dan enkele euro’s per traject. 

Kies ook zeker eens voor een van de vele mooie routes langs de kust. Met name de grillige kustlijnen van het zuiden van de Peloponnesos zijn adembenemend.

Autohuur is inbegrepen

De autohuur voor de rondreizen op het vaste land is inbegrepen in je reissom. Voor de eiland-hop reizen is autohuur optioneel. Je kunt eventueel een huurauto meenemen op de ferry. Daar zitten kosten aan verbonden en bovendien is de auto tijdens de overtocht niet verzekerd. Je kunt ook per eiland kiezen voor autohuur zodat je de kosten van de ferry bespaard en toch alle vrijheid hebt om de eilanden op je eigen tempo te ontdekken. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

De rondreizen met autohuur op onze website zijn voorbeeldreizen die gebaseerd zijn op een kleine, vierdeurs, handgeschakelde huurauto: een Fiat Panda, Toyota Yaris of vergelijkbaar. Deze rondreizen kunnen worden aangepast naar wens dus je kunt ook kiezen voor een ander type auto. Wij kijken altijd naar het scherpste tarief voor jouw vertrekdatum en huurperiode zodat je zeker weet dat je de laagste prijs betaalt voor jouw type huurauto. Wij werken samen met een grote en zeer betrouwbare autohuurbemiddelaar en bieden een compleet all-in pakket qua verzekeringen zodat je ter plekke en achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Om een auto te huren in Griekenland moet je minimaal een jaar in het bezit zijn van een rijbewijs. Een internationaal rijbewijs is niet noodzakelijk. Alle bestuurders dienen een geldig rijbewijs te overleggen bij het ophalen van de huurauto en de hoofdbestuurder moet een geldige creditcard bij zich hebben. De minimumleeftijd hangt af van de verhuurmaatschappij en autocategorie, maar voor de leeftijdscategorie 20 tot 75 zijn er normaliter geen beperkingen. Jongere bestuurders betalen mogelijk een toeslag.

Ophalen op de luchthaven of laten bezorgen

In samenwerking met onze verhuurpartner bieden we moderne en goed onderhouden auto’s aan. Je kunt desgewenst de huurauto meteen nadat je geland bent ophalen op de luchthaven. Of we laten hem bezorgen bij je hotel, mocht je de eerste dagen van je reis nog geen eigen vervoermiddel nodig hebben. Ook is het vaak mogelijk om de huurauto op te halen in de haven wanneer je met de ferry aankomt. Aan het eind van de reis lever je de wagen weer in bij de luchthaven, je hotel of in de haven. Voor hotel- en havenaflevering betaal je een toeslag.

Mocht je de auto in een andere plaats willen inleveren dan waar je hem opgehaald hebt, dan geldt daarvoor eveneens een toeslag. De toeslagen dien je doorgaans ter plaatse te betalen. Ben je van plan je rondreis af te sluiten op een van de Griekse eilanden? Check dan ook altijd even met onze reisspecialisten of je de wagen mee mag nemen op de boot.

Bus, boot en trein

Als je van het ene eiland naar het andere wil, dan gaat dat per boot en in een enkel geval per binnenlandse vlucht. Ga je eilandhoppen, dan kun je vaak kiezen tussen de conventionele ferry (grote, open ferry waar je vrij rond kunt lopen) en de hydrofoil ferry (kleine, snelle ferry waarbij je niet naar buiten kunt) . 

Houd er rekening mee dat de conventionele ferry's niet altijd dagelijks varen en dat vaarschema's regelmatig wijzigen, soms nog tot een maand voor vertrek. Het kan voorkomen dat jouw reisroute aangepast moet worden of dat we moeten uitwijken naar de (duurdere) hydrofoil ferry. 

En als je een reis langs de belangrijkste steden van een land maakt, volstaat misschien wel de openbare bus of de trein. Afhankelijk van je bestemming en jouw reiswensen regelen we de kaartjes voor de ferry, de openbare bus of de trein voor je. Wel zo gemakkelijk.

Aanvullend kunnen we het vervoer tussen je hotel en het treinstation, de haven of de busterminal voor je regelen. Dat doen we sowieso al bij de luchthavens. Zo weet je zeker dat je precies op tijd op de juiste plek aankomt. Met name in steden die je nog niet zo goed kent geeft dat wel een prettig gevoel.

Weersomstandigheden of stakingen kunnen leiden tot vertragingen en uitval van ferry's, bussen en treinen. Het is daarom goed om je reisschema niet te strak te plannen als je een vlucht moet halen. Wij helpen je daarbij.