Overnachten in India

Tijdens je reis door India kun je kiezen uit veel verschillende hotels, van middenklasse en luxe hotels tot maharajapaleizen.

Welk hotel past bij jou?

Tijdens je reis door India kun je overnachten in verschillende hoteltypes. Naast middenklasse hotels bieden we ook de betere vier sterren hotels aan. Of wat denk je van een overnachting in een maharajapaleis? Je hotelkamer beschikt over een eigen douche en toilet. In de meeste hotels heb je airco in je kamer. Alle hotels zijn op basis van logies en ontbijt. Veel YourWay2GO hotels beschikken tevens over een (buiten)zwembad. 

Algemeen genomen is de inrichting van de kamers in de luxere hotels wat kleurrijker en sfeervoller ten opzichte van de standaard hotels. We proberen kleinschalige accommodatie aan te bieden, maar soms ontkom je niet aan de wat grotere hotels. Ook bieden wij, daar waar mogelijk, leuke heritage hotels aan. Dit zijn hotels die een huiselijke sfeer uitstralen en waar voorheen de Maharajas van India gewoond hebben. Laat je verwennen zoals de maharaja's dat vroeger deden en ervaar het oude India.

In steden als Bikaner, Jodhpur en Jaipur nog enkele prachtig bewaard gebleven maharajapaleizen en heritage hotels die omgebouwd zijn tot luxueuze hotels. Deze hotels ademen Indiase sferen uit en een verblijf in één van deze heritage hotels is dan ook een onvergetelijke ervaring.

Met zorg kiezen wij, in samenspraak met de lokale agent, onze hotels uit. Hierbij is de ligging uiteraard van belang en vinden wij het belangrijk dat de kamers netjes zijn.  Houd er rekening mee dat de sterrenkwalificatie in India niet dezelfde is als in Europa.

Waar wil jij slapen?

In Jaipur kun je overnachten in een prachtig heritage hotel waar je de aanwezigheid van de vroegere Rajput’s nog kunt voelen. Na een dag in het drukke Jaipur kom je hier helemaal tot rust aan de rand van het zwembad. En op het rooftopterras kun je proeven van wat de uitmuntende Indiase keuken allemaal te bieden heeft. Ook in Jaisalmer kun je verblijven in een soort kleine huisjes die naast elkaar staan in een grote tuin en welke in Indiase stijl zijn ingericht. En in Nawalgarh geniet je met volle teugen van je heritage hotel. Wat is het leuk om je even te verplaatsen in de wereld van de vroegere koopmannen.

In Deogarh kun je ontwaken in een echte paleiskamer in het Deogarh Mahal. Aan de kust in het zuiden van India hebben we enkele mooie resorts voor je uitgezocht waar het heerlijk toeven is op het palmstrand of aan de rand van het zwembad. In het Fort Heritage hotel in Kochi overnacht je in een koloniaal hotel dat vroeger in handen was van de Nederlanders. Het hotel is prachtig gerenoveerd en de kamers hebben hoge plafonds en houten vloeren.

In de Backwaters van Kerala kun je overnachten op een houseboot en dat is echt een fantastische ervaring. Overdag vaar je door de backwaters en zie je hoe het leven zich afspeelt aan de oevers. ’s Avonds ga je voor anker en geniet je van de stilte om je heen. Je hebt je eigen personeel dat ervoor zorgt dat je niets tekort komt. Heerlijk toch!

En als je jezelf echt helemaal wilt verwennen, laat ons dan voor jou een kamer reserveren in het bijzondere Lake Palace hotel in Udaipur waar je verwelkomd wordt door een bloemenregen.