Overnachtingen in Iran

Voor je rondreis door Iran gaan we uit van centraal gelegen, middenklasse hotels waarbij je een kamer hebt met eigen badkamer. Op sommige plekken, bijvoorbeeld in West Iran, zijn de hotels wat eenvoudiger van aard, gewoonweg omdat we soms naar plekken gaan waar weinig toeristen komen.

Welk hotel past bij jou?

Voor jouw reis naar Iran hebben we per bestemming meerdere, centraal gelegen middenklasse hotels geselecteerd. De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt en de kamers beschikken over eigen douche en toilet.

Op sommige plekken, bijvoorbeeld in West Iran, zijn de hotels wat eenvoudiger van aard, gewoonweg omdat we soms naar plekken gaan waar weinig toeristen komen. In een enkel geval is er maar één hotel beschikbaar.

Houd er wel rekening mee dat het sterrenniveau van de hotels in het Midden-Oosten niet te vergelijken is met de Europese kwalificatie. In vergelijking met Europa zijn de hotels in Iran iets eenvoudiger, maar nog wel van alle gemakken voorzien.

In het hoogseizoen kan het zijn dat er voor je gekozen hotel wordt uitgeweken naar een gelijkwaardig alternatief.

Bijzondere overnachtingen

Een bijzondere overnachting tijdens je individuele rondreis door Iran kun je meemaken in de karavanserai Zein-Od-Din. Deze karavanserai ligt in the middle of nowhere ten zuiden van Yazd. Hier overnacht je in de sfeer van duizend-en-één-nacht.

De karavanserai, een pleisterplaats waar de karavanen vroeger halt hielden en oorspronkelijk uit 999 stammend, is in gebruik genomen als hotel en bijzonder sfeervol ingericht. De kamers zijn gecentreerd om een twaalfhoekige binnenplaats in nissen, waar bruine en witte gordijnen gedrapeerd hangen. Het sanitair wordt gedeeld.

Een zeer bijzondere ervaring!