Vervoer in Iran

De ideale manier om door Iran te reizen is met een auto met chauffeur. Op die manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt en zo zelf je reistempo bepalen. Tussen de belangrijkste steden rijden zeer regelmatig eersteklas openbare bussen. YourWay2GO regelt graag de kaartjes voor je.

Hoe reis je door Iran?

De ideale manier om door Iran te reizen is met een auto met chauffeur. Op die manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt en zo zelf je reistempo bepalen.

Tussen de belangrijkste steden rijden zeer regelmatig eersteklas openbare bussen. YourWay2GO regelt graag de kaartjes voor je.

Voor enkele langere trajecten zou je gebruik kunnen maken van de trein.

Binnenlandse vluchten raden we vooralsnog af: door de internationale boycot van de afgelopen jaren zijn de toestellen voor de binnenlandse vluchten niet altijd even goed onderhouden.

Auto met chauffeur in Iran

De meest comfortabele wijze van rondreizen door Iran is per auto met chauffeur. Zo kun je zelf je reistempo bepalen en onderweg een stop maken. De chauffeur spreekt zelden Engels. Zijn primaire taak is om je keurig van A naar B te brengen. Als je in Iran het Engels beheerst doe je namelijk vaak ander werk.

De bijkomende kosten zijn inbegrepen. Je betaalt dus niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur. Dit geldt ook voor de benzinekosten.

Fotostops
op de route zijn in overleg met de chauffeur natuurlijk mogelijk. Ter plekke afwijken en/of omrijden is niet mogelijk. Dit heeft ook te maken met benodigde vergunningen en beperkte communicatiemogelijkheden met de chauffeur.  Bespreek de route dus vooraf duidelijk met onze reisspecialisten.

Fooien zijn niet inbegrepen, maar zeker welkom.