Overnachten in Japan

De meeste reizigers wisselen een overnachting in traditionele hotels zoals een ryokan af met overnachtingen in westerse hotels.

Welk hotel past bij jou?

Voor jouw reis door Japan gaan wij uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. Omdat onze Japan reizen meestal per trein zijn, liggen de hotels in de buurt van treinstations. 

Houd er rekening mee dat het sterrenniveau van de hotels in Japan niet altijd te vergelijken is met de Europese kwalificatie. In vergelijking met Europa zijn de hotels in Japan iets eenvoudiger, maar nog wel van alle gemakken voorzien.

Minshuku en ryokan

Wil je Japan echt ervaren? Dan moet je zeker gaan overnachten in Japanse stijl. Je zult dan verblijven in een minhuku of een ryokan, een traditionele Japanse herberg. Je slaapt op een futon (dun matras) in een tatami kamer. Een futon is vrij dun, maar in de wandkast vind je extra matrassen en beddengoed zodat je lekker zacht kunt liggen.

Meestal maak je in een minshuku of ryokan gebruik van een gemeenschappelijk sanitair. De badkamers en toiletten bevinden zich dan op de gang. Vaak is er zelfs een Onsen, een Japans badhuis. Je kunt een ryokan beschouwen als een upgrade van de minshuku. Je bed zal hier worden opgemaakt door je gastvrouw of gastheer.

Soms kom je een ryokan-hotel tegen - alles ziet er dan uit als een hotel, de kamers hebben een eigen badkamer, maar zijn ingericht als ryokan met tatami matten en futons die je zelf opmaakt. Zo kun je traditionele Japanse stijl ervaren in het comfort dat je gewend bent.

Westerse hotels

Je kunt tijdens je reis door Japan ook verblijven in westerse hotels. In deze hotels heb je een badkamer met toilet op de kamer, in de vorm van een zogenaamde "unit-bathroom", een ingenieus ontworpen cel met daarin een toilet (veelal met sproeier en verwarmde wc bril), een wasbak en een badkuip. Hier wordt vaak een westers ontbijt geserveerd met een Japans tintje.