Overnachten in Japan

De meeste reizigers wisselen een overnachting in traditionele hotels zoals een ryokan af met overnachtingen in westerse hotels.

Waar slaap jij het liefst?

Een minshuku is een typisch Japans hotel waarbij je vaak het gevoel krijgt op bezoek te zijn bij de mensen thuis. Je slaapt er op een futon (matras op de grond) in een kamer met tatami matten. Een unieke ervaring.

Er wordt van je verwacht dat je zelf je bed opmaakt en de volgende ochtend weer opbergt in de kast die er speciaal voor is gemaakt.

Meestal maak je gebruik van een gemeenschappelijk sanitair. De badkamers en toiletten bevinden zich dan op de gang.

Het eiland Kyushu is een heel goede plek voor deze minshuku's. Zo wordt die van Nagasaki gerund door een lieve mama-san en haar assistentes. In gebrekkig Engels, maar met heel veel toewijding, zorgen zij voor een onvergetelijke ervaring.

Traditionele ryokans

Je kunt een ryokan beschouwen als een upgrade van de minshuku. Ook hier slaap je op een futon in een kamer met tatami matten, maar zal je bed worden opgemaakt door je gastvrouw of gastheer.

Je hebt ryokans in soorten en maten, dus kan het voorkomen dat je het sanitair deelt met andere gasten. De badkamer op de gang heeft dan meerdere cabines en je poetst je tanden in een grote, langewerpige metalen wasbak. Het lijkt wel een beetje op de onsens - typisch Japanse badhuizen. Er zijn zelfs ryokans die een eigen onsen hebben.

De maaltijden in een ryokan zijn een feest voor de zintuigen. Daarom raden we je aan om te kiezen voor volpension. Het diner bestaat uit een heerlijke verzameling van hapjes en seizoengebonden schoteltjes, steeds gepresenteerd met het grootste oog voor detail en op authentiek aardewerk of porselein. Mocht dit net na het ontwaken iets te veel van het goede zijn: je kunt ook kiezen voor koffie, toast, een eitje en sla.

Soms kom je een ryokan-hotel tegen - alles ziet er dan uit als een hotel, de kamers hebben een eigen badkamer, maar zijn ingericht als ryokan met tatami matten en futons die je zelf opmaakt.

Westerse stijl hotels

Het is leuk om traditionele Japanse minshuku's en ryokans af te wisselen met vertrouwde westerse hotels. Zo kun je kiezen voor verschillende soorten comfort en beleef je de veelzijdigheid van Japan.

Westerse hotels zijn meestal strak en modern vormgegeven en hebben een wat zakelijke uitstraling. Je komt er allerlei soorten reizigers tegen. Wij kiezen voor centraal gelegen. comfortabele middenklasse hotels. Alle overnachtingen in hotels zijnop basis van logies en ontbijt. Het ontbijt is vaak een uitgebreid buffet met spannende Japanse gerechten en bekende westerse ingrediënten.

De kamers in deze hotels zijn vaak aan de kleine kant. Dit is typisch Japans, want ze zijn zuinig met ruimte. De kamers zijn wel compleet ingericht. Je treft er dikwijls airco, televisie, wifi, een waterkoker met koffie en thee, een ochtendjas en slippers aan. De badkamer is een compacte, ingebouwde unit waar toiletartikelen staan.

Heel handig zijn de automaten waar je koude en warme drankens uit kunt halen. Veel hotels hebben wasmachines en -drogers, waar je met munten zelf je kleding kunt wassen.

YourWay2GO en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.