Vervoer in Jordanië

Rijden met je eigen huurauto is dé manier om door Jordanië te reizen. Je kunt dan je eigen reistempo bepalen en kijken waar en wanneer je wilt stoppen. De hoofdwegen in Jordanië zijn van goede kwaliteit en hebben ook verkeersborden in het Engels.

Autohuur

Rijden met je eigen huurauto is dé manier om door Jordanië te reizen. Je kunt dan je eigen reistempo bepalen en kijken waar en wanneer je wilt stoppen. De hoofdwegen in Jordanië zijn van goede kwaliteit en hebben ook verkeersborden in het Engels. Ga je buiten de gebaande paden, dan is een goede wegenkaart onontbeerlijk.

We maken gebruik van diverse autotypes verdeeld in verschillende prijsklassen. Het is mogelijk om de auto op een andere plek af te leveren dan waar de auto eerder is opgehaald/afgeleverd.

Auto met chauffeur

Je kunt er ook voor kiezen om je te laten rijden. De chauffeurs spreken basis Engels en ze fungeren niet als een gids. Als je met een gids door Jordanië wilt rijden, dan gaat hij als extra persoon met je mee. Geef dit aan bij je offerteaanvraag. Bij de kosten voor een auto met chauffeur zijn de maaltijden en overnachtingen van de chauffeur zelf inbegrepen. Ook benzinekosten zijn dan inbegrepen. 

Fotostops op de route zijn in overleg met de chauffeur mogelijk. Het afwijken en/of omrijden is niet inbegrepen. Spreek daarom de route goed door met onze reisspecialist. Fooien zijn niet inbegrepen, maar zeer welkom.

Binnenlandse vluchten

In Jordanië en met name in Amman is een taxi een gebruikelijk vervoermiddel. Er rijden er dan ook veel rond. De meeste hebben een taximeter, die wordt aangezet als je instapt. Als de meter niet werkt, of als er helemaal geen meter aanwezig is, dan kun je een prijs afspreken. Doe dit voordat je instapt.


Neem als je op pad gaat altijd een kaartje van het hotel mee, en laat eventueel je bestemming door de receptionist van het hotel in het Arabisch op een briefje schrijven.


Let op: de Dinar wordt ook op de taximeter aangegeven met drie cijfers achter de komma.


Binnenlandse vluchten


Naast internationale vluchten biedt de Jordaanse luchtvaartmaatschappij Royal Jordanian Airlines ook een binnenlandse vlucht van Aqaba naar Amman aan. Deze gaat enkele malen per week, maar sluit slechts twee keer per week aan op de internationale vlucht Amman – Amsterdam. Je bent dus niet altijd sneller met een binnenlandse vlucht.


Als je de internationale vlucht bij Royal Jordanian Airlines boekt, kun je deze binnenlandse vluchten bijboeken.