Hoe reis je door Kirgiziƫ?

De beste manier om door Kirgizië te reizen is met een eigen auto met chauffeur. Onderweg kun je overal stoppen. Vanuit je bestemming kun je ook per auto bijzondere uitstapjes maken.

Een auto met chauffeur en gids


De beste manier om door Kirgizië te reizen is met je eigen auto met chauffeur. Zo kom je snel en veilig waar je moet wezen. En onderweg kun je overal stoppen. De chauffeurs spreken Russisch of Kirgizisch en fungeren enkel als chauffeur.

Om die reden reist er ook een Engelssprekende gids met je mee. Hij of zij zorgt ervoor dat je reisdagen goed verlopen en coördineert alles met de homestays. Ook plant zij alle uitstapjes vanuit een je homestay of onderweg van A naar B. Mochten bergpassen in het voor- of najaar onbegaanbaar zijn, dan zorgt de gids ook voor een alternatieve route.

Bij de kosten voor een auto met chauffeur en gids zijn hun maaltijden en overnachtingen inbegrepen. Dat geldt ook voor de benzine en tolgelden.

De chauffeur rijdt volgens een vooraf vastgestelde route. Fotostops zijn in overleg mogelijk. Het afwijken en/of omrijden niet. Spreek daarom de route goed door met onze reisspecialist. Fooien zijn niet inbegrepen en zeer welkom.