Vervoer in Madagascar

Een rondreis door Madagascar is meestal een mix van privévervoer met chauffeur, binnenlandse vluchten en soms een boottocht, uiteraard op basis van jouw wensen. Grote afstanden worden meestal overbrugd met een binnenlandse vlucht.

Hoe reis je door Madagascar

Een rondreis door Madagascar is meestal een mix van privévervoer met chauffeur, binnenlandse vluchten en soms een boottocht. In onze bouwstenen hebben we altijd een transfer van de luchthaven, haven of vanaf het treinstation voor je opgenomen.

Wanneer je bouwstenen combineert kijken wij wat de meest ideale manier is om op je volgende plaats van bestemming te komen. Uiteraard op basis van jouw wensen. Grote afstanden worden meestal overbrugd met een binnenlandse vlucht. De wat kortere afstanden met privévervoer met chauffeur.

Het is niet mogelijk om via ons zelf een auto te huren in Madagascar.

Auto met chauffeur in Madagascar

Een rondreis door Madagascar maak je altijd met een Franstalige of Engelstalige chauffeur (bij boeking doorgeven). De chauffeur is geen gids. Hij loopt dagelijks met je het programma van de volgende dag door en regelt de lokale gidsen (Franstalig of Engelstalig naar keuze) voor een bezoek aan de nationale parken. 

Omdat de prijs van de benzine erg schommelt in Madagascar en de benzineprijs o.b.v. de gemaakte kilometers berekend wordt, is de prijs voor de benzine nog niet inclusief berekend in de vanafprijs die wij communiceren op de website. Wanneer je een reisvoorstel van ons ontvangt, nemen wij de benzine prijs mee in de berekening.

Na boeking zijn alle andere kosten die te maken hebben met de huur van de auto inclusief. Je betaalt dus ter plaatse niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur, tolwegen of onderhoud van de auto. Onze ervaring is dat het af en toe aanbieden van een koude cola of iets dergelijks heel erg wordt gewaardeerd door de chauffeur. 
  

De wegen op Madagascar


Over het algemeen zijn de wegen in Madagascar van redelijke tot goede kwaliteit. Het traject van Antananarivo naar de havenstad Tamatave is wel een bochtige weg met veel vrachtvervoer. Ook de weg van de hoofdstad naar Fianarantsoa slingert zich door het hoogland. Zodra je het hoogland verlaat reis je op een goede asfaltweg tot Tulear. 

In de armere provincies in het noorden en zuiden zijn de asfaltwegen vaak niet in opperbeste staat waarbij de gaten in het wegdek zorgen voor een lage gemiddelde snelheid.  

Op de avontuurlijke zandpiste in het westen van Madagascar dient de 4x4 een lokale veerpont te nemen om de Tsihiribina rivier over te steken. Je rijdt over leuke bruggetjes, passeert geïsoleerde dorpen, kortom: een beetje wildernis waar je chauffeur zich in zijn element voelt.

Binnenlandse vluchten in Madagascar

Om een goed programma samen te stellen in Madagascar heb je minimaal een of twee binnenlandse vluchten nodig.

Madagascar heeft een uitgebreid maar ingewikkeld netwerk van binnenlands vliegverkeer. Je programma dien je af te stemmen met hier en daar een veiligheidsmarge qua tijd.