Overnachten in Maleisië

Tijdens je reis door Maleisië overnacht je in hotels van een verschillende kwaliteit. Zo kun je op het eiland Langkawi in een luxe bungalow op het water slapen en in de jungle van Borneo logeer je bij de lokale Iban stam thuis. Met zorg kiezen wij, in samenspraak met de lokale agent, onze Maleisië hotels uit.

Welke accommodatie past bij jou?

Tijdens je reis door Maleisië overnacht je in hotels van een verschillende kwaliteit. Met zorg kiezen wij, in samenspraak met de lokale agent, onze Maleisië hotels uit. Hierbij is de ligging uiteraard van belang. Je kunt kiezen voor comfortabele 2 à 3 sterren accommodaties of upgraden naar een luxer hotel. Alle hotels zijn op basis van logies en ontbijt. En de meeste upgrade hotels beschikken tevens over een zwembad. We proberen kleinschalige accommodaties aan te bieden, maar soms ontkom je niet aan de wat grotere hotels.

Op Borneo verschilt de accommodatie van goede middenklasse hotels, primitieve longhouses, eenvoudige parkaccommodatie, natuurlijk gelegen lodges en prettige strandbungalows. In jungle locaties (bijvoorbeeld Taman Negara op West Maleisië of Bako, Iban en bij de Kinabatangan Rivier op Borneo) overnacht je in een eenvoudige accommodatie.

Logeren in de jungle van Borneo

Op Borneo bieden we je de mogelijkheid om in een longhouse bij de traditionele Iban stam te overnachten. Je maakt dan echt het leven van de Iban van dichtbij mee. Dat betekent ook dat je een paar dagen de luxe van het Westerse leven achter je laat en je geheel onderdompelt in de primitieve leefomstandigheden van de lokale bevolking.

In Bako Nationaal Park en in Mulu Nationaal Park verblijf je in eenvoudige park chalets waarbij je toiletten en douches soms deelt.

Als je de Headhunters Trail gaat lopen verblijf je twee nachten in Camp 5, een prachtig gelegen eenvoudige barak met 4 open slaapzalen, gemeenschappelijk toiletten en een koude douche. Er zijn matrasjes aanwezig. Een muskietennet, toiletpapier, lakenzak en handdoek dien je zelf mee te nemen.