Vervoer in Maleisië

Er zijn verschillende manieren om in Maleisië rond te reizen. De meest ideale manier is met een huurauto. Op die manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt en zo zelf je reistempo bepalen. Maleisië heeft goede geasfalteerde wegen en duidelijke wegaanduidingen. Op Borneo reis je met auto en chauffeur. Grote afstanden leg je per binnenlandse vlucht af.

Hoe reis je door Maleisië?

Er zijn verschillende manieren om in Maleisië rond te reizen. De meest ideale manier is met een huurauto. Op die manier kun je stoppen waar en wanneer je wilt en zo zelf je reistempo bepalen. Maleisië heeft goede geasfalteerde wegen en duidelijke wegaanduidingen. 

Mocht je zelf niet kunnen of willen rijden in Maleisië, dan bieden we een auto met chauffeur of op sommige trajecten de openbare bus aan.

Hoe reis je door Borneo?

Vanwege grote afstanden kan het soms handig zijn om een bepaald traject per vliegtuig af te leggen. Op Borneo zal je meer gebruik van binnenlandse vluchten moeten maken, omdat overland simpelweg geen optie is.

Op Borneo is zelf rijden voor minder mensen een fijne optie. Daarom maken wij vaak gebruik van auto met chauffeur.  Op Borneo zijn de wegen soms van wat mindere kwaliteit, maar ook dit heeft zijn charme. Overigens reis je door Borneo vaak stukken met een longtailboat waarbij je per houten kano door de jungle vaart. Niet altijd even comfortabel overigens maar wel ontzettend avontuurlijk. Bij laag water moet je soms de boot uit en een stukje duwen.