Overnachten in Marokko

Voor je reis door Marokko gaan uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. In de steden overnacht je in het algemeen in wat grotere hotels, daarbuiten proberen we kleinschalige en sfeervolle hotels te vinden.

Welk hotel past bij jou?

Voor je reis door Marokko gaan uit van centraal gelegen middenklasse hotels, op basis van logies en ontbijt en altijd met een eigen douche en toilet. Voor de hete zomers is er airco, in de winter kunnen sommige kasba's wat koud aanvoelen.

In de steden overnacht je in het algemeen in wat grotere en westerse hotels, daarbuiten hebben we gekozen voor kleinschalige hotels met een lokale sfeer. In de meeste hotels kun je ook terecht voor het diner. Alcohol is niet overal verkrijgbaar.

Buiten de steden hebben vrijwel alle hotels een zwembad, binnen de steden is dit niet vanzelfsprekend. Maar we kunnen ze wel voor je regelen. Riads hebben soms een klein dompelbad.

Bijzondere overnachtingen

Bij YourWay2GO kun je kiezen voor een verblijf in een riad. Dit is een typisch Marokkaans huis of een voormalig paleisje waarin vroeger rijke handelslieden woonden. De kamers liggen rond een binnenplaats.

De meeste riads hebben ook een dakterras dat mooi uitzicht biedt over de oude stad. Door de ligging van de riads binnen de muren van de medina is er amper sprake van autoverkeer of drukte.

Merzouga (Erg-Chebbi woestijn) en Zagora (Erg Cheggaga) trek je er natuurlijk per kameel op uit om in de duinen te overnachten onder de sterrenhemel. Die kamelentocht begint rond zonsondergang om de felle zomerse zon te mijden. Je kunt ervoor kiezen om in een tent te slapen of in de open lucht.

Voor diner en vermaak wordt deze avond gezorgd en je keert de volgende ochtend na het ontbijt weer terug naar het hotel waar je auto staat. Als je dat liever hebt kun je ook gewoon in het hotel zelf slapen aan de rand van de duinenzee.