Overnachten in Marokko

Voor je reis door Marokko gaan uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. In de steden overnacht je in het algemeen in wat grotere hotels, daarbuiten proberen we kleinschalige en sfeervolle hotels te vinden.

Welk hotel past bij jou?

Voor je reis door Marokko gaan uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt, waarbij de kamers altijd beschikken over een eigen douche en toilet.


In de steden overnacht je in het algemeen in wat grotere hotels, daarbuiten proberen we kleinschalige en sfeervolle hotels te vinden.

Buiten de steden hebben vrijwel alle hotels een zwembad, binnen de steden is dit niet vanzelfsprekend. Riads hebben soms een klein dompelbad.

Bijzondere overnachtingen

Bij YourWay2GO kun je kiezen voor een verblijf in een riad. Dit is een typisch Marokkaans huis of een voormalig paleisje waarin vroeger rijke handelslieden woonden.  De kamers liggen rond een binnenplaats.

De meeste riads hebben ook een
dakterras dat mooi uitzicht bieden over de oude stad. Door de ligging van de riads binnen de muren van de medina is er amper sprake van autoverkeer of drukte.


In Merzouga (Erg-Chebbi woestijn) en Zagora (Erg Chagaga) kun je kiezen om te overnachten in het hotel aan de rand van de zandduinen. Misschien is het wel leuker om per kameel de duinen in te trekken en dáár te overnachten. 

Je vertrekt dan net voor zonsondergang de woestijn in waar je verblijft in een mooi opgezet tentenkamp, ofwel bivak. Voor diner en vermaak wordt deze avond gezorgd en je keert de volgende ochtend na het ontbijt weer terug naar het hotel waar je auto staat.