Proef de lokale cultuur in Marokko

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! 
Maak kennis met een Marokkaanse familie onder het genot van een lunch of diner.

Eten bij een lokale familie

Proef de lokale cultuur! Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Om een land écht ervaren, neem je letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Soms bereid je samen de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om. 

Wij werken samen met ResiRest, een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families. Allemaal 'gewone mensen' die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.  'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!). Meer info vind je op de website van FeelingResponsible.org of ResiRest.

Zeg je Marokko, dan zeg je tajine

Zeg je Marokko, dan zeg je tajine. In dit aardewerk worden de heerlijkste gerechten bereid. De beste, verse ingrediënten en kruiden zorgen voor een smaaksensatie die je nergens anders zult meemaken. Je kunt zo’n authentiek gerecht eten bij een Marokkaans gezin thuis. Zo ervaar je niet alleen het echte Marokkaanse eten, maar krijg je ook een persoonlijk kijkje in de dagelijkse leefwereld van jouw gastgezin. 

Tijdens de maaltijd komt er gemakkelijk een gesprek op gang. Heb je vragen over het koken, cultuur, of juist heel iets anders. Dit is je kans om antwoorden te krijgen! 

Ben je een echte kookfan, dan kun je ook meegaan met inkopen doen en daarna uitgebreid meehelpen in de keuken. Sla gelijk zelf wat kruiden in voor thuis, en vergeet niet alle recepten en kooktrucs te noteren! 

 We kunnen een etentje voor je regelen in o.a Fes, Marrakech en Essaouira.