Overnachten in Mexico, Guatemala en Belize

Tijdens je reis door Mexico, Guatemala en Belize overnacht je in een leuke mix van hotels en hacienda's, met koloniale elementen, gezellige patio's en maya taferelen.

Welk hotel past bij jou?

Tijdens je reis door Mexico, Guatemala en Belize overnacht je in hotels van goede kwaliteit. Wij gaan uit van middenklasse en upgrade hotels, waarbij je altijd beschikt over een kamer met een eigen badkamer met toilet en douche of bad. Sommige hotels beschikken over een zwembad. WiFi is tegenwoordig in veel hotels aanwezig en is vaak gratis. 

De landen van de Maya route staan bekend om hun veelheid aan kleuren en dit zie je nogal eens terug in de hotels. Sommige hotels zijn van buiten fantastisch beschilderd of gevestigd in een koloniaal gebouw, andere zoeken het meer in de decoraties van de kamers in vrolijke kleuren en koloniale elementen of Maya taferelen. Ook koloniale haciënda’s of herenhuizen die omgebouwd zijn tot fraaie hotels bieden we aan.

Veel hotels hebben airco in de kamers. Heb je geen airco, dan is er vaak wel een ventilator (fan) aanwezig. In sommige steden, bijvoorbeeld in San Cristóbal de las Casas, koelt het ’s avonds zodanig af dat het niet eens noodzakelijk is.

In de steden boeken we eigenlijk altijd een hotel in het centrum, vaak is dat een paar straten van de zócalo, het centrale plein. We proberen kleinschalige accommodaties aan te bieden, maar soms ontkom je niet aan de wat grotere hotels, zoals in Mexico City.

De accommodatie in de jungle nabij Palenque is wel heel bijzonder: je overnacht bij de Lacandón Indianen in speciaal daarvoor gebouwde huisjes met gedeeld sanitair. Op deze manier krijgen zij wat extra inkomsten en bovendien is het een leuke manier om het leven in het oerwoud van dichtbij mee te maken.