Autohuur in Mexico

Mexico is heel geschikt om per huurauto te verkennen.  Kies de huurauto die het beste bij jouw reisgezelschap past.

Autotypes en autohuurvoorwaarden

Mexico is heel geschikt om met een huurauto te verkennen. De meeste wegen in Mexico zijngeasfalteerd en in redelijke staat. Yucatan is vrij vlak en de wegen zijn lang en recht, gemakkelijk te rijden dus. Richting Chiapas wordt het bergachtiger en is het wat lastiger rijden, bovendien is de rijstijl van je medeweggebruikers niet altijd even voorzichtig. Goed opletten dus. Wil je de route van Mexico Stad naar Chiapas (of andersom) per huurauto afleggen, houd er dan rekening mee dat de afstanden tussen de overnachtingplaatsen vrij groot zijn en dat je dus een aantal lange dagen in de auto zult zitten. Ook moet je rekening houden met behoorlijke drop off kosten als je begint in Mexico Stad en de auto inlevert in Playa del Carmen of Cancún.

Het is niet mogelijk om de auto mee te nemen de grens over naar Guatemala. Wil je de landen van de Maya route bezoeken is het handiger om dat met openbaar vervoer in Mexico te doen en privé transfers in Guatemala.

Hieronder zie je de autotypes die wij het meeste gebruiken voor onze Mexico rondreizen

Categorie Compact

Autotype: Pointer, Fiesta, Tsuru (of vergelijkbaar)

Specificaties:
3 personen, 3 bagage, airconditioning,  handgeschakeld.                                              

Prijs per dag: v.a. € 42
Prijs per week: v.a € 29 

Categorie Medium

Autotype: Pointer Wagon, VW Derby, Jetta (of vergelijkbaar)

Specificaties:
3 - 4  personen, 3 bagage, airconditioning, handgeschakeld.

Prijs per dag: v.a. € 49
Prijs per week: v.a. € 345

Categorie Large

Autotype: Malibu, Ecosport, Stratus, Gran Vitara (of vergelijkbaar)

Specificaties:

4 - 5 personen, 4 bagage, airconditioning, automaat.

Prijs per dag: v.a. € 72
Prijs per week: v.a. € 503        

Categorie Minivan

Autotype: Voyager, Transit (of vergelijkbaar)

Specificaties:
6 – 8  personen, 3 bagage, airconditioning,  automaat.

Prijs per dag: v.a. € 94
Prijs per week: v.a. € 655

Inclusief

 •  Ongelimiteerd aantal kilometers.
 • Luchthavenafleveringskosten.
 • WA-verzekering conform de lokale wettelijke voorwaarden.
 • Aanvullende WA-verzekering van 7,5 miljoen euro omdat de wettelijk verplichte lokale dekkingssom onvoldoende is volgens de Sunny Cars standaard. 
 • CDW-verzekering (schade aan huurauto) zonder eigen risico.
 • TP-verzekering (diefstal van de huurauto) zonder eigen risico.
 • Dekking glas-banden-bodem-dakschade: deze schade wordt bij thuiskomst door Sunny Cars vergoed, het is dus niet nodig om lokaal een extra verzekering af te sluiten.
 • Extra bestuurder: 1 inclusief, iedere andere extra bestuurder $10 per dag.
 • LAF (wegenbelasting & license fees).

Autohuurvoorwaarden

 • Minimum leeftijd is 25 jaar; maximum leeftijd 75 jaar.
 • Verlagen minimumleeftijd: 18-24 jaar is $7 per bestuurder per dag.
 • Minimaal 2 jaar in het bezit van een geldig rijbewijs; tevens dient u bij aanname van de auto het volgende te tonen: geldig paspoort/ID kaart, creditcard en vliegticket van de terugreis. 
 • Waarborg: creditcard (met pincode) op bestuurdersnaam verplicht. De volgende bedragen worden geblokkeerd van de credit card samen met de tankvulling: € 500 voor cat. AB; € 600 voor cat. BB, BC; € 700 voor cat. DB, DC; € 800 voor cat. FB, FC; € 1200 voor cat. HC, DO; € 1500 voor cat. CO, VC.
 • Inleveren met benzinestand zoals opgehaald, meestal is dit ´vol-vol´. Wanneer u de huurauto met minder brandstof inlevert dan afgesproken worden er, naast de ontbrekende brandstof, servicekosten voor het aftanken in rekening gebracht. Voor de eerste tank brandstof wordt meestal een waarborg gevraagd.
 • Per huurcontract/voucher is er een maximum van 28 huurdagen. Voor een langere huurperiode moeten er 2 reserveringen gemaakt worden en bij het wisselen van de vouchers een nieuw contract getekend. 
 • Alle bovengenoemde kosten zijn exclusief de lokale belastingen en ter plaatse te betalen. De genoemde toeslagen voor extra's kunnen wijzigen en zijn derhalve niet te reclameren. 
 • Een babyzitje en kinderzitje is apart bij te boeken en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Mocht je een babyzitje/kinderzitje willen, geef dit dan duidelijk aan bij de boeking. Dit is mogelijk voor $6 per dag.