Overnachten in Myanmar

Voor jouw reis door Myanmar hebben we in elke bestemming een paar leuke hotels voor je uitgezocht. In al onze rondreizen kun je telkens kiezen welk hotel het beste bij je past. Wil je dat kleine, lokale hotelletje of juist dat wat grotere met een zwembad?

Bij YourWay2GO kun je kiezen waar je slaapt.

Welk hotel past bij jou?

Voor jouw reis naar Myanmar hebben we per bestemming meerdere, centraal gelegen middenklasse hotels geselecteerd. De overnachtingen zijn op basis van logies en ontbijt en de kamers beschikken over eigen douche en toilet. Vaak is er gratis water, koffie en thee, een waterkoker, een haardroger en een minibar. Meestal is er een kluisje en soms hangen er ochtendjassen in de kast.

De meeste hotels bieden slippers aan voor zowel de kamer als de badkamer: in Myanmar gebruik je voor toiletten en badkamers namelijk ander schoeisel dan voor andere ruimtes.

Het ontbijt wordt doorgaans geserveerd in buffetvorm met westerse en Aziatische gerechten. Je kunt dus kiezen voor toast, boter, jam en eieren met vruchtensap en koffie of voor heerlijke soep met nasi, noodles en andere lokale lekkernijen. Mocht je in een rustige periode reizen, dan kan het zijn dat men geen buffet uitstalt, maar jouw ontbijt aan tafel serveert.

In Myanmar hanteert men (nog) geen sterren kwalificatie zoals wij die kennen in Europa. Wel kun je soms zien of de hotels zijn gebouwd voor of na de politieke verandering van 2011 die het land opende voor toeristen. Wij vinden die oorspronkelijke vaak wel authentiek, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor de meer moderne variant.

In de steden zijn de hotels doorgaans wat groter, daarbuiten maken we gebruik van kleinere hotels met een typisch Birmeese uitstraling: mooi aangeklede en keurig onderhouden bungalows in tropische tuinen.

Ga je helemaal van de gebaande paden, dan kan je verblijf soms heel eenvoudig zijn. Er komen te weinig reizigers voor het herinrichten van het hotel of de moderniteit is gewoon nog niet tot de regio doorgedrongen. Die wat gadateerd ogende hotels zijn trouwens vaak wel het meest charmant.

Kijk per bouwsteen naar de verschillende hotels die we aanbieden en kies dat hotel dat bij je past. Let daarbij ook op de aanwezigheid van een zwembad - niet alle hotels hebben deze voorziening.