Vervoer in Nepal

Tijdens je reis door Nepal regelen we privé vervoer naar je volgende bestemming. Je rijdt langs rijstvelden en door prachtige berglandschappen met diepe dalen en ravijnen.

Privé vervoer

Tijdens je reis door Nepal regelt YourWay2GO privé vervoer naar je volgende bestemming. Zelf rijden is helaas niet mogelijk. Reis je met zijn tweeën, dan regelen we vervoer per auto (bijvoorbeeld Hyundai Tucson of vergelijkbaar). Voor grotere gezelschappen kunnen we een busje regelen.  Reis je met kinderen? Dan kunnen we zorgen voor autostoeltjes (op aanvraag).

De chauffeur is geen gids maar spreekt over het algemeen wel voldoende Engels om het programma met je af te spreken en om je te helpen met diverse zaken (ze zijn zelfs getraind in eerste hulp).

Het gaat hier om losse privé transfers van hotel naar hotel en de auto met chauffeur staat niet tot je beschikking nadat je bent aangekomen op je volgende bestemming. Wij proberen om de gehele reis dezelfde chauffeur met je mee te laten reizen maar het komt voor dat er gebruik wordt gemaakt van verschillende chauffeurs en auto's. 

Over het algemeen zijn de wegen in Nepal van redelijke kwaliteit. Je rijdt langs rijstvelden en door prachtige berglandschappen met diepe dalen en ravijnen en spectaculaire vergezichten. Soms hobbel je over slechte wegen met gaten in de weg. Het is mogelijk dat door landverschuivingen de weg tijdelijk niet begaanbaar is wat voor oponthoud kan zorgen dus stel je flexibel op. Ook bij het Chitwan Nationaal Park zijn de wegen iets minder goed. Over het algemeen zal het niet heel druk zijn op de weg, maar onderweg zul je veel vrachtwagens inhalen. Vooral in Kathmandu is het verkeer chaotisch en kan het voorkomen dat je een tijdje in de file zult staan.   

 

Als indicatie vind je hieronder een overzicht hoe lang de reisafstand is (in uren) tussen de belangrijkste plaatsen in Nepal. Let er wel op dat dit de tijd is die je nodig hebt als je zonder uitgebreide stops tussen deze twee plaatsen rijdt. Omdat je onderweg echter vaak stopt om bezienswaardigheden te bekijken en/of te lunchen, moet je rekening houden met een langere reisduur.

 

  Kathmandu Pokhara Chitwan  Lumbini 
Kathmandu   6 9 12
Pokhara 6   6 7
Chitwan 9 6   4
Lumbini 12 7 4  

Binnenlandse vluchten

Wie liever wat minder tijd doorbrengt in de auto kan ook overwegen om een deel van de route af te leggen met een binnenlandse vlucht.

Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een binnenlandse vlucht terug van Pokhara naar Kathmandu zodat ze de middag nog kunnen besteden in en rondom Durbar Square of om langs de winkeltjes en restaurantjes van Thamel te struinen.

Er zijn ook vluchten naar Jomsom (startpunt van de Jomsom Trek) en Lukla (startpunt trektochten rondom Everest). Ook naar Tibet, India en Bhutan kun je vanuit Kathmandu vliegen.