Excursies in Nicaragua

Je kunt aan je reis naar Nicaragua geheel naar wens excursies toevoegen en eruit halen. Uiteraard adviseren wij je graag.

Welke excursie maakt jouw reis compleet?

Bij al onze rondreizen vermelden wij welke excursies je zou kunnen maken. In een aantal bouwstenen en rondreizen zijn de excursies zelfs al inbegrepen. Je kunt ze geheel naar wens toevoegen en verwijderen.

Zo mogen in Granada een bezoek aan de Masaya vulkaan en aan de Isletas de Granada in het grote Meer van Nicaragua niet ontbreken. Neem anders een duik in het Apoyo kratermeer en ga ziplinen op de Mombacho vulkaan.

Op het sprookjesachtige Isla de Ometepe kun je een van de twee vulkanen beklimmen. Dat is een pittige en lange tocht. En anders is de wandeling naar de San Ramon waterval misschien wel een mooi alternatief.

Wat dacht je van een bezoek aan de glooiende heuvels van Miraflor of Tisey rondom Estelí. In dit bijzondere landschap bezoek je kleine, lokale gemeenschappen en kom je in contact met de gastvrije Nica's.

Ten noorden van Estelí vormt een bezoek aan de indrukwekkende Somoto Canyon, waar je deels zwemmend en varend doorheen trekt, een hoogtepunt van je reis.

Vanuit León kun je de plek bezoeken waar de stad oorsponkelijk is gesticht: León Viejo. En natuurlijk zoef je met een houten board de karakteristiele Cerro Negro vulkaan af.

Rondom Matagalpa kom je bij de koffieboeren in San Ramon alles te weten over het verbouwen en verwerken van koffie. En vanuit San Juan del Sur kun je een dagje doorbrengen op één van de mooiste stranden van het land.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de excursies die wij aanbieden.

In samenwerking met onze lokale agent streven wij ernaar om duurzame excursies aan te bieden. YourWay2GO biedt daarom geen dieronvriendelijke excursies aan, zoals dierenshows.

Beleef Nicaragua op zijn best.