Vervoer in Nicaragua

Tijdens je reis door Nicaragua rijd je zelf naar je volgende bestemming.

Hoe reis je door Nicaragua?

De ideale manier om door Nicaragua te reizen is met je eigen huurauto. Zo kun je zelf beslissen hoe laat je vertrekt en waar je onderweg stopt voor een foto of een koffiepauze. Zorg er wel voor dat je voor zonsondergang bij je volgende bestemming bent. In het donker zijn de wegen en steden net iets minder overzichtelijk.

Lees meer over zelf rijden in Nicaragua.

Mocht je liever niet zelf rijden, dan is het mogelijk om je door een auto met chauffeur te laten rijden. Je wordt dan van hotel naar hotel gereden. Spreek met onze reisspecialist van te voren goed door welke plekken je onderweg eventueel zou willen bezoeken. Zo kunnen we de chauffeur goed instrueren en voorkom je dat je ergens aan voorbij rijdt.

De wegen in Nicaragua

Nicaragua is ongeveer anderhalf keer zo groot als Nederland, waardoor de reisafstanden niet al te groot zijn. De meeste wegen in Nicaragua zijn geasfalteerd en over het algemeen zit je niet langer dan vier uur in de auto.

Op sommige stukken zijn de wegen niet verhard, bijvoorbeeld als je van Estelí naar Miraflor of Tisey rijdt. Hier kun je niet harder rijden dan twintig kilometer per uur.

De maximum snelheid op de Pan-American Highway is doorgaans tachtig kilometer per uur. Op de secundaire wegen rijd je ongeveer veertig kilometer per uur of nog minder. Houd daarom de verkeerssituatie altijd goed in de gaten.