Vervoer in Noord-Korea

Tijdens je reis door Noord-Korea zul je altijd de beschikking hebben over een auto met chauffeur en twee gidsen. Over het algemeen zijn de wegen in Noord-Korea van goede kwaliteit. 

Hoe reis je door Noord-Korea

Een auto met chauffeur rijdt jou door door Noord-Korea. Zelf rijden is uitgesloten. Reis je alleen, dan rijd je bijvoorbeeld in een Mercedes 130. Met z’n tweeën is dat een busje..

Er gaan ook twee gidsen mee.

Alle kosten voor de chauffeur en de gidsen zijn inbegrepen in de reissom. Je betaalt dus niet extra voor hun eten en overnachtingen of voor de benzine en onderhoud van de auto.

Over het algemeen zijn de wegen in Noord-Korea van goede kwaliteit. Je rijdt over brede en grotendeels lege asfaltwegen.

Alleen het traject Sariwon - Haeju is niet geasfalteerd. Daar rijd je over gravel. Met name in het regenseizoen kan de reisdag dan wat langer duren.

Hieronder vind je een overzicht van de reisduur in uren tussen de belangrijkste plaatsen in Noord Korea als je rechtsreeks van A naar B rijdt.

Trek voor lange trajecten waarbij je onderweg bij bezienswaardigheden stopt en ook nog luncht ongeveer het dubbele uit.

   Pyongyang   Myohyang 
 Nampo     Sariwon    Haeju       Kaesong    Wonsan     Sijung      Hamhung
 Pyongyang     3  2  1  3  3  4  5  6
 Myohyang
 3    5  4  6  6  7  8  9
 Nampo  2  5    2  4  4  6
 8
 Sariwon  1  4  2    2  2  5  6  7
 Haeju  3  6  4  2    4  7  8  9
 Kaesong  3  6  5  2  4    7  8  9
 Wonsan  4  7  6  5  7  7
 1  2
 Sijung  5  8  7  6  8  8  1
 3
 Hamhung  6  9  8  7  9  9  2  3  

Per trein naar Noord-Korea

De beste manier om naar Noord Korea te reizen is via Beijing, de hoofdstad van China. Deze afstand kun je per trein of vliegtuig overbruggen. Vaak is het even puzzelen: de treinen en vluchten vertrekken niet dagelijks.

Binnen Noord-Korea zelf is het nog niet toegestaan per trein te reizen. Alleen de treinen naar China en naar Rusland zijn opengesteld voor toeristen.

Treingegevens Beijing - Pyongyang

Dag Vertrek Beijing
Aankomst Pyongyang
ma, wo, do, za
17.25u 17.15u (volgende dag)


Treingegevens Pyongyang - Beijing

Dag Vertrek Pyongyang
Aankomst Beijing
ma, wo, do, za
10.10u 08.23u (volgende dag)

In de trein kun je kiezen tussen eerste en tweede klas slaapplaatsen. In beiden klassen deel je de coupé met andere reizigers. In het restaurant kun je voor een paar euro eten.

In Dandong, de grensplaats aan de Chinese kant, worden de wagons gekoppeld aan de Chinese trein voor de rit verder naar Beijing. Het komt voor dat je dan ook van coupé moet veranderen.

Houd rekening met strenge grenscontroles aan Noord-Koreaanse zijde. Met name de foto’s in je camera worden streng gecontroleerd. Als een foto de controleur niet aanstaat kan hij deze verwijderen. Denk hierbij aan portretten van Noord-Koreanen, bijvoorbeeld van de vrouwelijke verkeersagenten.