Excursies in Oezbekistan en Turkmenistan

Je kunt geheel naar wens excursies toevoegen aan je reis of eruit halen. Uiteraard adviseren wij je graag! Er is in Oezbekistan en Turkmenistan zo veel te doen en te beleven, bijna te veel om op te noemen. Kijk snel bij onze excursiemogelijkheden en kies de excursies die bij jou passen. 

Welke excursies maken jouw reis in Oezbekistan compleet?

Bij al onze rondreizen vermelden wij welke excursies je zou kunnen maken. In een aantal bouwstenen en rondreizen zijn de excursies zelfs al inbegrepen. Je kunt ze geheel naar wens toevoegen en verwijderen.

  • Zo zie je meer van de bijzondere steden Tashkent, Bukhara en Samarkand als je met een gids op stap gaat.
  • Zeker in Samarkand liggen sommige bezienswaardigheden nogal ver uit het centrum, zoals het ontroerende observatorium van Ulug Bek en het museum gewijd aan de oude stad Afrosiab.
  • Vanuit Samarkand kun je een bezoek brengen aan Shahrisabz, de geboorteplaats van Timur en waar je de resten van zijn immense paleis nog kunt bekijken.
  • Rondom Bukhara zijn het paleis van de laatste emir, de necropolis Chor Bakr en het mausoleum van Bakhautdin Naqshband wel een uitstapje waard.
  • En als je met de trein naar Fergana reist kun je daarvandaan een excursie maken naar Kokand, Rishtan en Margilan. Zo kom je alles te weten over zijde en keramiek.
  • Als je alle archeologische schatten rondom Termez wilt zien, dan zijn een auto met chauffeur en een gids onontbeerlijk. Er is ontzettend veel moois te zien...
  • Eenmaal naar Nukus gevlogen is een excursie naar de verdwenen Aralzee een absolute must. Je kunt kiezen uit excursies van één of van twee dagen.

Excursies in Turkmenistan

In Turkmenistan adviseren wij om met een gids op pad te gaan. Hiermee leer je het land beter kennen.

Hij kan je ook adviseren hoe je te gedragen, bijvoorbeeld over kleding en waar je foto's mag maken, want Turkmenistan is een bijzonder land.

In de omgeving van Ashgabat liggen diverse bezienswaardigheden die erg interessant zijn te bezoeken:

  • Nisa was een oude hoofdstad van het rijk van de Parthen en ligt iets buiten Ashgabat tegen de bergen aan. Nisa werd totaal verwoest door een aardbeving rond het jaar nul. Het fort is het beste bewaard gebleven.
  • De Turkmenbashi Ruhy moskee is de grootste moskee van Centraal AziĆ« en ligt ten westen van Ashgabat. Dit is het beste voorbeeld van de onmetelijke grootsheden in de nieuwe hoofdstad. Naast de moskee ligt het mausoleum waar de Turkmenbashi familie ligt begraven.
  • Ook in Ashgabat zelf is het leuk om met een gids langs alle paleizen en fontijnen te wandelen die de stad rijk is.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de excursies die wij aanbieden.

In samenwerking met onze lokale agent streven wij ernaar om duurzame excursies aan te bieden. YourWay2GO biedt daarom geen dieronvriendelijke excursies aan, zoals dierenshows.

Beleef Oezbekistan en Turkmenistan op zijn best.