Overnachten in Peru en Bolivia

Voor jouw reis door Peru en/of Bolivia gaan uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt. YourWay2GO kan zowel in Peru als in Bolivia speciale plekjes reserveren. Zo kun je bijvoorbeeld bij een lokale familie logeren of overnacht je in sfeervolle jungle accommodaties. 

Welk hotel past bij jou?

Voor jouw reis door Peru en/of Bolivia gaan uit van centraal gelegen middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt, waarbij de kamers altijd beschikken over eigen douche en toilet. Je kunt er ook voor kiezen om in een alternatief hotel te verblijven.

Hoewel de meeste bedden over dikke wollen dekens beschikken, kan het in de hoge Andes 's nachts flink koud zijn. In sommige kamers is wel centrale verwarming aanwezig en anders hebben hotels optioneel en tegen betaling een mobiel kacheltje voor je.

De temperaturen aan de kust en in de jungle zijn zeer aangenaam. Het is in Peru niet gebruikelijk om in je hotel te dineren. Sommige hotels hebben geen restaurant of een heel klein restaurant. Dichtbij je hotel vind je vaak echter leuke restaurants waar je de heerlijke Peruaanse keuken kunt uitproberen.

Bijzondere overnachtingen

In Peru kun je overnachten op zeer bijzondere plekken die je niet snel zult vergeten. Op het eiland Amantaní in het Titicacameer slaap je in een speciaal voor jou gebouwd huisje, in de tuin van een lokale familie. Ze koken voor je en nemen je mee wandelen of naar een dansfeestje in het dorpshuis. De huisjes zijn gebouwd volgens door het ministerie gestelde voorschriften.

Tijdens de beroemde vierdaagse Inca Trail slaap je 's nachts in een koepeltent. De campings waar je overnacht bevinden zich op de route midden in de natuur. De dragers en gids koken heerlijk voor je en er is zeer eenvoudig sanitair aanwezig.

Tijdens de adembenemende tocht over de Salar de Uyuni overnacht je in zeer eenvoudig blokhutten. Er zijn kamers met een gevarieerd aantal bedden. Soms drie, soms een echte slaapzaal met tien bedden. Er is geen verwarming, beperkt elektriciteit en de kokkin die met je meereist maakt heerlijke maaltijden onder eenvoudige omstandigheden.

In de oerwouden van Bolivia en Peru overnacht je in mooie junglelodges, gemaakt van natuurlijke materialen en omringd door weelderige natuur. Doorgaans zijn alle maaltijden inbegrepen en worden ze in de vorm van een buffet geserveerd.