Proef de lokale cultuur in Peru

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! 
Maak kennis met een Peruaanse familie onder het genot van een lunch of diner.

Eten bij een lokale familie

Proef de lokale cultuur! Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Om een land écht ervaren, neem je letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Soms bereid je samen de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om. 

Wij werken samen met ResiRest, een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families. Allemaal 'gewone mensen' die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.  'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!). Meer info vind je op de website van FeelingResponsible.org of ResiRest.

Van ceviche tot cuy

Met ResiRest ontmoet je een Peruaans gezin en proef je van de verse Peruaanse keuken. Het is echt een leuke manier om van dichtbij te ervaren hoe Peruanen leven. En wil je nog meer van het leven van alledag meemaken, ga dan zeker ook mee naar de lokale markt. Arequipa is een echte marktstad maar ook in Cuzco en Lima is een marktbezoek een aanrader.

Natuurlijk is boodschappen doen en helpen met koken niet verplicht. Het gaat om de ontmoeting, gastvrijheid en persoonlijke verhalen. Bij een lokaal gezin thuis eet je samen en leer je ondertussen alles over het leven in Peru. Werk, studie, gezin, politiek, het weer; er zijn gespreksonderwerpen genoeg! Vertel ook zeker over jouw thuisland en persoonlijke situatie, want daarin is men erg geïnteresseerd! Tip: zet van te voren wat foto's op je telefoon van hoe jij woont en leeft.

Wat er op het menu staat is een verrassing van je gastfamilie maar je kunt vooraf wel aangeven of je vlees, vis of vega wilt. We vragen je wel om per boeking één voorkeur door te geven. Thuis kook je toch ook niet voor iedereen apart een maaltijd? De Peruaanse keuken is zeer divers. Populaire gerechten zijn lomo saltado, tacu tacu. aji de gallina, arroz con pato, ceviche, pachamanca en cuy (cavia). 

ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families in veilige wijken. Allemaal gewone Peruanen die het gezellig vinden om met je af te spreken. Wij geven een eerlijke vergoeding en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.