Hoe reis je door Portugal?

YourWay2GO regelt het vervoer tijdens je rondreis door Portugal. Een reis door Portugal maak je per huurauto of een auto met chauffeur.

Zelf rijdend Portugal verkennen

Portugal en de overzeese eilanden hebben een goed wegennet en zijn dus uitstekend te verkennen met je eigen huurauto. De afstanden zijn ook nog eens niet al te groot, waardoor de reisdagen kort zijn, of waardoor je onderweg veel bezienswaardigheden kunt bezoeken.

In samenwerking met onze verhuurpartner bieden we moderne en goed onderhouden auto’s aan. Je kunt de auto ophalen op de luchthaven, meteen nadat je bent geland. Als je dat liever hebt, leveren we je auto af bij je hotel. Aan het eind van de reis lever je de auto weer in bij de luchthaven.

Wat de Azoren betreft: je krijgt op elk eiland een auto aangeboden. De overdracht vindt plaats in de haven, bij vertrek en aankomst van de ferry.  

Het gemak van je eigen chauffeur

Als je liever niet zelf rijdt, dan kunnen we je een auto met chauffeur aanbieden. Dan ben je echt helemaal op vakantie. De chauffeur kan de hele reis bij je blijven, waarbij ook op de dagen dat je niet reist zijn diensten tot jouw beschikking staan. Maar je kunt ook kiezen voor losse trajecten: de chauffeur brengt jou van A naar B en keert daarna weer terug.

Onderweg kun je stoppen voor foto's en de lunch. In overleg bepaal je de vertrektijd. Neem met onze specialist van te voren de route door, zodat de chauffeur weet wat je van hem verwacht. Inbegrepen zijn alle bijkomende kosten, zoals de benzine, tolwegen en het onderhoud aan de auto. Dit geldt ook voor de maaltijden en eventuele overnachtingen van de chauffeur.

Hoewel hij de route en omgeving op zijn duimpje kent; de chauffeur is geen gids. In sommige gevallen spreekt hij een beetje Engels. Mocht je door een Engelssprekende gids begeleid willen worden, dan regelen we dat met alle plezier voor je.

Bus, boot & trein

Als je van het ene eiland naar het andere wil, dan gaat dat per boot en in een enkel geval per binnenlandse vlucht. En als je een reis langs de belangrijkste steden van een land maakt, volstaat misschien wel de openbare bus of de trein. Afhankelijk van je bestemming en jouw reiswensen regelen we de kaartjes voor de ferry, de openbare bus of de trein voor je. Wel zo gemakkelijk.

Aanvullend kunnen we het vervoer tussen je hotel en het treinstation of de busterminal voor je regelen. Dat doen we sowieso al bij de luchthavens. Zo weet je zeker dat je precies op tijd op de juiste plek aankomt. Met name in steden die je nog niet zo goed kent geeft dat wel een prettig gevoel.