Tasty Walk in het Noorse Bergen

Bergen is wereldwijd bekend om zijn overheerlijke visgerechten. Sluit je aan bij dé food tour van Noorwegen en maak kennis met de veelzijdigheid van wat er in Bergen zoal op het menu staat. 

Culinaire food tour Bergen

Sinds Covid-19 en de lockdowns komt de 'Tasty Walk' steeds meer in opkomst. Tijdens een culinaire proeverij ontdek je de stad en krijg je bij gezellige restaurants de lekkerste hapjes aangeboden. Maar in het Noorse Bergen kennen ze dit fenomeen al veel langer.

Bergen is wereldwijd bekend om zijn overheerlijke visgerechten. Sluit je aan bij dé food tour van Noorwegen en maak kennis met de veelzijdigheid van wat er in Bergen zoal op het menu staat. Deze food tour omvat enkele 'moet-je-gedaan-hebben ervaringen' en gaat langs toonaangevende visrestaurants. Je maakt kennis met typische gerechten uit Bergen als vissoep, bruine kaas, wilde zalm en rendieren. Onder begeleiding van een lokale voedselexpert krijg je een insider-kijkje in de ongelooflijke geschiedenis en cultuur van de Hanzestad Bergen.

Gerookte zeevruchten en Bergense toetjes

Tijdens dit culinaire programma proef je van heerlijke gerechten bij Fjellskål Fisketorget (gerookte zeevruchten in Bergen-stijl), Trekroneren (bekend streetfood restaurant), een lokale pub met lokaal bier en Scandinavische sterke drank, Bare Vestland (traditionele visgerechten uit de regio) en Sweet Rain restaurant (met Bergense toetjes).

Als gast heb je de mogelijkheid om een scala aan iconische Bergense gerechten te proeven. Geniet van de lokale favorieten, luister naar de verhalen over de lokale eetcultuur en sluit de tour af met nieuwe culinaire kennis en een goed gevulde buik vol lekkere hapjes. 

Wat je verder nog moet weten

  • Alle aangeboden hapjes en drankjes zijn natuurlijk inbegrepen.
  • Weer of geen weer, deze 'tasty walk' gaat gewoon door. Neem regenkleding of een paraplu mee als je een bui verwacht.
  • Sorry, vegetariërs, er worden helaas geen vegetarische vervangers voor vis en vlees aangeboden. Glutenvrij kan wel en drink je geen alcohol, dan is fris ook mogelijk
  • Je gaat op pad met een kleine internationale groep gelijkgestemden (maximaal 8 personen).
  • Je ontmoet de gids in het centrum van Bergen. De exacte lokatie laten we je weten.