Overnachten in Sri Lanka

Tijdens je reis door het groene Sri Lanka kun je kiezen voor een verblijf in leuke comfortabele middenklasse hotels of wat luxere hotels. Verblijf ook eens in een Engels landhuis of een jungle lodge.

Welk hotel past bij jou?

Tijdens je reis door het groene Sri Lanka kun je kiezen voor een verblijf in leuke comfortabele middenklasse hotels of wat luxere upgrade hotels, meestal prachtige 4 of 5 sterren accommodaties. Veel hotels in Sri Lanka zijn recentelijk opgeknapt en hebben een frisse, nieuwe uitstraling. En er zijn ook veel nieuwe prachtige hotels bijgekomen de afgelopen paar jaar. Vaak met mooie tuinen met bijna altijd wel een zwembad en omgeven door natuur en rust.

Wie in een Engels landhuis of in een koloniaal hotel wil overnachten is ook bij ons aan het goede adres. Elk hotel is uniek, of het nu de mooie binnentuin is, de eigen rijstplantage op het terrein, de enorme granieten rots die je kunt beklimmen voor een sundowner of het zwembad dat uitkijkt op het meer met aan de overkant een kudde wilde olifanten.

Je hotelkamer beschikt over douche en toilet. In de meeste hotels heb je airco in je kamer. Alle hotels zijn op basis van logies en ontbijt. De meeste hotels beschikken over een zwembad. Enkel in de hoger gelegen plaatsen zoals Nuwara Eliya en Bandarawela is er vanwege het klimaat vaak geen airco en geen zwembad aanwezig.

Dankzij het milde klimaat in Sri Lanka hebben vele hotels een open (overdekt) restaurant. Dit geeft je een erg vrij gevoel en het lijkt wel alsof je elke keer buiten eet.