Proef de lokale cultuur in Sri Lanka

Vind jij het belangrijk om de lokale bevolking te steunen tijdens jouw reis? Natuurlijk, wij ook! 
Maak kennis met een Sri Lankaanse familie onder het genot van een lunch of diner.

Eten bij een lokale familie

Proef de lokale cultuur! Eten heeft een belangrijke plaats in alle culturen. Om een land écht ervaren, neem je letterlijk een kijkje in de keuken. Wereldwijd zetten gezinnen de deur van hun huis voor je open. Soms bereid je samen de maaltijd en daarna eet je met het gezin mee. Zo leer je de echte cultuur kennen, buiten de gebaande toeristisch paden om. 

Wij werken samen met ResiRest, een social impact organisatie die wereldwijd ontmoetingen mogelijk maakt tussen reizigers en lokale gezinnen. ResiRest heeft een betrouwbaar netwerk van gastvrije families. Allemaal 'gewone mensen' die het gezellig vinden om met je af te spreken. Ze ontvangen een eerlijke vergoeding, en daardoor krijgen ze een welkom steuntje in de rug. Op deze manier help je op een laagdrempelige en leuke manier mee om het leven van de lokale gezinnen iets makkelijker te maken.  'Do good' op reis was nog nooit zo leuk (& lekker!). Meer info vind je op de website van FeelingResponsible.org of ResiRest.

Gastvrijheid met een (h)eerlijke maaltijd

Sri Lanka heeft een smakelijke, pittige keuken, dat zal je vast wel merken tijdens je rondreis.  Door bij een Sri Lankaans gezin thuis te eten, ervaar je het authentieke Sri Lanka. Heerlijk eten en een enorme gastvrijheid. Welkom!

Bij een lokaal gezin thuis eet je samen en leer je ondertussen over het dagelijks leven in Sri Lanka. Vraag het gastgezin naar alles wat je graag wilt weten, en vertel ook over jezelf en jouw thuisland. De meeste Sri Lankanen vinden het heel interessant om over andere culturen te horen! Je bent trouwens ook van harte welkom om mee te helpen met koken als je dat leuk lijkt. Je kunt kiezen tussen een lunch of diner en per reisgezelschap mag je doorgeven of je voorkeur uit gaat naar vega, vis of vlees. Deze ervaring is voor de echte foodie uit te breiden met een bezoek aan de markt/winkel.

We kunnen een etentje voor je regelen in o.a. Anuradhapura, Batticaloa, Colombo, Dambulla, Ella, Hikkaduwa, Galle, Jaffna, Kandy, Negombo, Nuwara Eliya en Trincomalee