Vervoer in Sri Lanka

Tijdens je reis door Sri Lanka heb je de beschikking over een comfortabele privé auto met chauffeur. De chauffeur spreekt Engels en is tevens je gids.

Auto met chauffeur

Tijdens je reis door Sri Lanka heb je de beschikking over een privé auto met chauffeur. We bieden een comfortabele middelgrote auto met airconditioning aan. Voor een groter gezelschap regelen we een busje. De chauffeur is Engelssprekend en is tevens je gids tijdens je reis door Sri Lanka, maar houd er rekening mee dat ook hij niet alles weet.

Het reizen per privé auto is erg prettig omdat je op die manier onderweg (foto)stops kunt maken als je dat wenst. Ook kun je in samenspraak met de chauffeur overleggen over de vertrektijden. De afstanden in Sri Lanka zijn niet heel groot, dus je hoeft niet echt heel vroeg te vertrekken.

Alle kosten die te maken hebben met de huur van de auto zijn inclusief in je reisarrangement. Je betaalt dus niet extra voor het eten en de overnachtingen van de chauffeur of voor benzine, tolwegen of onderhoud van de auto.

Over het algemeen zijn de wegen in Sri Lanka van goede kwaliteit. Het zijn vrij brede wegen en er is niet heel veel verkeer. Er wordt links gereden en dat is  wel even wennen.

Een stukje met de boemeltrein

We maken veel gebruik van het treintraject van Nanu Oya naar Bandarawela. Je kunt eventueel ook nog een stukje verder doorreizen naar Ella en daar overnachten. Het is een boemeltreintje dwars door de groene heuvels die vol theestruiken staan. De rit duurt ongeveer drie uur. Plaatsen kunnen niet van tevoren gereserveerd worden. Een andere mogelijkheid is om vanuit Peradeniya (vlakbij Kandy) naar Nanu Oya per trein te reizen. Deze rit duurt ongeveer 4 uur. Onderweg passeer je rijstvelden, theeplantages en watervallen.

Wil je korter met de trein maar wel de lokale ervaring van reizen per boemeltrein meemaken, dan kun je ook een treinritje van Kandy naar Gampola maken. Je reist door een schitterend heuvellandschap met theeplantages en watervallen, een ritje van ongeveer 45 minuten. En zoals een echt boemelritje betaamt, reis je tussen de locals in 3e klas en zitplaatsen zijn niet gegarandeerd. Een leuk avontuur. Je bagage gaat gewoon mee met de chauffeur die je weer in Gampola ontmoet om verder per auto te reizen naar Nuwara Eliya.

Er zijn ook andere treinreizen mogelijk, bijvoorbeeld Colombo naar Anuradhapura en Jaffna, van Kandy naar Ella en van Galle naar Colombo. Vraag onze reisspecialisten om de mogelijkheden.