Overnachten in Vietnam

Alle hotelaccommodaties in Vietnam hebben een centrale ligging en zijn op basis van logies en ontbijt. In overleg met onze lokale agent zoeken wij met zorg onze hotels uit.

Welke accommodatie past bij jou?

Tijdens je reis door Vietnam overnacht je in hotels van diverse kwaliteit en soorten. We gaan uit van middenklasse hotels waarbij de kamers altijd beschikken over eigen douche en toilet. Alle hotelaccommodaties in Vietnam hebben een centrale ligging en zijn op basis van logies en ontbijt.

 

In overleg met onze lokale agent zoeken wij met zorg onze hotels uit, waarbij het van groot belang is dat de kamers netjes en schoon zijn, personeel goede service biedt en dat het centraal gelegen is. Houd er wel rekening mee dat het sterrenniveau van de hotels in Zuidoost Azië niet te vergelijken is met de Europese kwalificatie. Dit geldt ook voor Vietnam. In vergelijking met Europa zijn de accommodaties in Vietnam soms eenvoudiger, maar nog wel van alle gemakken voorzien.

Bijzondere overnachtingen

Een reis naar Vietnam is eigenlijk niet compleet zonder een tocht in Halong Baai. Er zijn in Halong Baai in totaal ongeveer 500 boten, waarvan 150 boten een overnachting op het water in de Baai heeft. Er is dus veel keuze. Wij maken zoveel mogelijk gebruik van de Phoenix Cruise. Geef je de voorkeur aan een rustiger, maar net zo indrukwekkend gedeelte van de Zuid-Chinese Zee? Dan kun je ook logeren op een jonk in Bai Tu Long, dat iets noordelijk gelegen is dan Halong Baai. 

Houd je ervan om je onder te dompelen in de Vietnamese cultuur? Dan is een verblijf in een homestay misschien iets voor jou. In Mai Chau verblijf je bij de locals en mag je meehelpen met het bereiden van het eten. Tijdens de bouwsteen naar Ba Be logeer je thuis bij mr Linh, een vriendelijk gezin dat een homestay runt op het platteland ten noorden van Hanoi.