Bo's mooiste reisherinneringen!

Reizen is Bo met de paplepel ingegoten. Op 3-jarige leeftijd maakte Bo al haar eerste verre reis naar Thailand en daar zijn door de jaren heen vele bestemmingen bijgekomen. Hier neemt ze ons mee naar haar mooiste reiservaringen en haar (geannuleerde) reisplannen!

Herinneringen ophalen

Toen ik 3 jaar oud was maakte ik mijn eerste verre reis naar Thailand, ik kan me hier weinig van herinneren. We bezochten tijdens deze reis mijn familie die in Thailand woont. Sindsdien namen me ouders mij elk jaar mee naar prachtige verre landen. Jamaica, Dominicaanse Republiek, Egypte, Florida en nog vele andere bestemmingen bezocht ik al voor mijn 18e. Ik vond het altijd geweldig als we op reis gingen en keek mijn ogen uit. Het reizen heb ik dus echt van jongs af aan meekregen en is mij altijd bijgebleven.

Bo's (geannuleerde) reisplannen voor 2020

Ik had dit jaar veel mooie plannen maar helaas zullen er een aantal niet door kunnen gaan. In februari ben ik op stedentrip geweest naar Wenen samen met mijn vriend en ouders. Wenen heeft mijn verwachtingen overtroffen, het is een mooie stad met een aantal leuke bezienswaardigheden en je kunt er heerlijke Wiener Schitzels eten! In mei stond een stedentrip gepland naar het mooie Sevilla. In juni zou ik op studiereis gaan samen met een vriendin naar Sumatra en Bali, ik had me hier erg op verheugd. Eind van dit jaar staat een rondreis door IJsland op de planning, ik heb stille hoop dat dit nog door kan gaan. IJsland lijkt me een prachtige bestemming en we hopen daar walvissen en het noorderlicht te gaan spotten! Daarnaast zou ik eind dit jaar nog naar een fijne strandbestemming gaan maar dit staat op een laag pitje ook vanwege de koop van een huis.

Wat is jouw uniekste reisherinnering?

In 2018 en 2019 maakte ik samen met mijn vriend een prachtige reis van 3 maanden door Zuidoost-Azië. Tijdens deze reis heb ik zo intens kunnen genieten van een aantal prachtige landen. We leefden echt met de dag en keken wel waar het schip zou stranden, hierdoor konden we intens genieten van onze reis door Indonesië, Thailand, Cambodja, Vietnam en Singapore. We zijn onze reis gestart in Java waar we treinreizen maakten door de geweldige natuur en kennis maakten met de vriendelijke bevolking. We reisden door naar Thailand, voor mij een bijzonder land met een speciaal plekje in mijn hart. Inmiddels ben ik hier ook meer dan 12 keer geweest en ken ik alle highlights van het land. Na heerlijk relaxen op de prachtige eilanden in Thailand reisden we door naar Cambodja waar we de welbekende tempels van Angkor bezochten en meer leerden over de heftige geschiedenis van het land.

Onze reis vervolgden we in Vietnam wat mij echt in alle opzichten heeft verrast! Ik vond Vietnam een geweldig land en ben hier dan ook een maand gebleven om alle leuke en mooie plekken te bezoeken. Onze reis zijn we geëindigd in het bruisende Singapore en na ruim 3 maanden reizen keerden we terug naar Nederland. Het bijzondere aan deze reis was dat we in Thailand mijn familie konden bezoeken en in Vietnam een aantal dagen kerst vierden met mijn ouders. De mooiste herinnering van deze reis vond ik de boottocht die we maakte in Ninh Binh. Samen met 2 locals stapten we op een kleine sampan, achterop een klein oud Vietnamees vrouwtje die roeide en ons 3 uur lang rond roeide langs prachtige grotten en karstgebergtes. We hadden de mooiste uitzichten en heerlijk weer. Aangezien het roeien best pittig was besloten we alle vier om te helpen met roeien en de locals begonnen op dat moment ook nog Vietnamese liederen te zingen. Echt een prachtige herinnering!

Als reizen nu mogelijk was...

Het liefst zou ik op dit moment in Thailand zijn. Thailand is voor mij echt een land dat voelt als thuiskomen. Ik ben er inmiddels al zo vaak geweest en daardoor voelt het heel vertrouwd. Thailand heeft voor mij alle componenten die ik belangrijk vind in een reis. Je kunt daar heerlijk relaxen op de prachtige eilanden met helderblauw water. Daarnaast valt er ook veel te zien en zijn hier mooie natuurparken en prachtige watervallen. De Thaise keuken is natuurlijk ook een heel groot pluspunt want lekker eten is daar altijd mogelijk en dan niet te vergeten de heerlijke verse fruitsmoothies. Het laatste voorbeeld waardoor Thailand mijn favoriet is is het feit dat mijn familie hier woont en ik die natuurlijk graag op zoek. Het liefst zou ik nu zitten op zo’n fijn eilandje waar ik lekker kan genieten van de zon en kan snorkelen in het mooie water.

Welke componenten bevat jouw ideale reis?

Ik vind het belangrijk dat ik tijdens mijn reis écht iets kan zien van het land. Daarbij vind ik het interessant om tempels en stoepa’s te bezoeken om meer te leren over het geloof van de bevolking. Daarnaast geniet ik enorm van mooie natuur. Het weer is ook wel een dingetje, ik ga het liefst op vakantie naar landen waar het lekker warm is en het zonnetje schijnt. Dit jaar ga ik naar IJsland en ik ben erg benieuwd hoe ik dat ga ervaren.