Hannah's aanraders

Voordat de wereld op slot ging, heeft Hannah nog een prachtige reis kunnen maken van Peru naar Argentinië. Om nu in deze wereldse sferen te blijven, geniet ze van 'mate' uit Argentinië of maakt zij thuis Colombiaanse 'patacones' met guacamole en aji.

Reisherinneringen ophalen

Mijn eerste verre reis vond plaats in 2006, toen ik 16 was. Ik ging toen naar India voor een studentenuitwisseling van 3 maanden. In de eerste twee weken had ik verschrikkelijke heimwee. Omdat India niet zo makkelijk te bereizen of te begrijpen is, wilde ik in die periode het liefste gewoon naar huis. Ik ben blij dat ik dit niet heb gedaan, want daarna was ik volledig in de ban van de Indiase cultuur. Ook het eten was even wennen, maar inmiddels ben ik gek op Chicken Tikka Masala, Rotis en Daals!

Hoe zagen jouw reisplannen voor 2020 eruit?

Nu het vanwege de coronapandemie nog steeds niet mogelijk is om buiten Europa te reizen, besef ik mij pas hoeveel geluk ik heb dat ik dit jaar nog heb kunnen reizen. Voor YourWay2GO reisde ik van half februari tot half maart van Peru naar Argentinië. Ik ben vier keer de grens overgestoken van zuidelijk Peru naar Bolivia, Chili en tenslotte Mendoza in Argentinië om mijn vriendin te bezoeken. De reis was geweldig, dankzij het regenseizoen in Peru en Bolivia waren er niet zo veel toeristen en het weer had niet beter gekund! Ik heb niets gemerkt van het coronavirus tijdens de reis, ik hoorde er alleen over via vrienden en familie uit Europa. Twee dagen nadat ik wegvloog uit Santiago de Chile begon daar de lockdown, net als in Europa. Ik heb ongelooflijk veel geluk gehad en ik ben super dankbaar dat ik nog zo'n geweldige reis heb kunnen maken!  

Verder ben ik van plan om in september voor een week naar Korfu in Griekenland te gaan en in december een bruiloft in Brazilië bij te wonen. Ik hoop dat ik hier weer zo’n geluk zal hebben en op reis kan gaan!

Met welk gerecht ervaar jij thuis het reisgevoel?

Ik drink nog steeds Mate uit Argentinië, en voor eten hou ik op dit moment van de Colombiaanse Patacones met Guacamole en Aji. Dit zijn dubbelgebakken groene bananen. Een lekkere dip erbij en het voelt alsof je in Colombia bent!

Aanraders

Als je het mij vraagt, vind ik dat iedereen minstens één keer in zijn leven de zoutwoestijn Salar de Uyuni in Bolivia moet hebben gezien. Ik dacht de hele tijd dat ik met mijn eigen ogen naar een gephotoshopt beeld keek. Bolivia zelf heeft me volledig verrast. Tot nu toe heb ik altijd gemengde verhalen over het land gehoord: sommigen enorm enthousiast, maar anderen ook totaal niet onder de indruk. Ik moet zeggen dat ik alleen La Paz en de zoutwoestijn heb bezocht, maar dat Bolivia nu al boven aan mijn lijstje staat. De cultuur die dit kleine Andesland heeft, is veel reëler en zichtbaarder dan bijvoorbeeld in Peru. De heksenmarkt in La Paz is geen toeristische trekpleister, maar een echt onderdeel van de cultuur en de mensen daar. La Paz heeft me gefascineerd en verrast met haar schoonheid.

Duurzame herinnering

Tijdens mijn reis naar Zuid-Amerika begin dit jaar heb ik deze mooie hervulbare fles van YourWay2GO meegenomen, zodat ik onderweg zo min mogelijk plastic flesjes hoefde te kopen. In Nederland was dit nog makkelijk te doen en ook in het vliegtuig kon ik gewoon aan de stewardessen vragen om mijn fles te vullen in plaats van mij een plastic fles te geven. Tijdens mijn reis heb ik gedurende 3 weken slechts 3 keer een grote waterfles gekocht en verder overal in hotels, restaurants en ook tijdens excursies gewoon mijn fles gevuld uit de watertanks die er waren. Ik moest wel vaak vragen naar een mogelijkheid om de fles te vullen, maar het was makkelijker dan gedacht en ik wil iedereen aanraden dit te doen. Het is maar een kleine bijdrage, maar elke bijdrage telt! Ik heb hier niet alleen veel plastic, maar ook geld mee bespaard.