Kimberly's reiservaring met het gezin!

Kimberly ontmoette haar man Thierry (Product Manager bij zusterbedrijf Koning Aap/Shoestring) en samen hebben zij vele reizen gemaakt. Of het met maken van verre reizen is gestopt nu ze moeder is van twee zoons Alain (3 jaar) en Matéo (11 maanden)? Helemaal niet! Lees hier haar ervaringen over reizen met kleine kinderen.

Onze eerste verre reis als gezin

Alain was nog maar net geboren en de tickets naar Thailand waren al geboekt voor een strandvakantie. Hij was 3,5 maand oud toen we in december 2016 het vliegtuig in gingen richting Thailand. Helemaal voorbereid (op werkelijk alles!) gingen we als gezin voor het eerst ver vliegen. Als je met een baby gaat vliegen zijn de regels weer net even iets anders. Zo mag je een kinderwagen en (luier)tas meenemen met spullen voor de baby. Niet alleen extra luiers en kleding, maar bijvoorbeeld ook een thermosflesje met gekookt water om het melkflesje mee te maken. Zelfs hadden wij bij de airline voor de heen- en terugvlucht een baby bassinet (babybedje) gereserveerd.

Wij hebben enorm genoten van onze strandvakantie op Koh Chang (+ een paar dagen Bangkok) in Thailand. Gezien wij de plek goed kennen, voelde het allemaal erg vertrouwd. Dat scheelt ook in vergelijking met een nieuwe plek waar je nog nooit bent geweest. Uiteraard was het een (strand)vakantie die we niet gewend waren, want nu hadden wij er een kleine baby bij. Hierdoor heb je de 'ultieme' vrijheid niet meer om te gaan en staan waar je wilt, maar met een goede planning en hulpmiddelen kom je een heel eind. En als jij relaxt bent, dan is de baby dat (vaak) ook. 

Gezien wij dit avontuur tot een goed einde hadden gebracht, dachten we: dit is leuk! Vele reizen volgden: Iran, Indonesië, China, Cambodja en Marokko.

Wat stond er op jullie planning?

 In april/mei zouden we 4 weken gaan rondreizen door Mexico (voornamelijk Yucatan). We hadden een (huur)auto geboekt en hadden er superveel zin in! Zo zouden we onder andere naar Isla Holbox gaan om te relaxen op het strand, de ruïnes van Calakmul bezoeken, de cacaoroute volgen in Tabasco en op zoek gaan naar de mooiste watervallen en cenotes.

Of we deze reis volgend jaar kunnen doen hangt van heel veel factoren af. We moeten het even afwachten.

Mijn uniekste reisherinnering met het gezin

Heel veel is uniek en mooi wanneer je met je bloedjes van kinderen op reis bent, maar van onze meest recente reis naar Thailand (ja, wéér) is de ritjes met de tuktuk door Bangkok. Terwijl Matéo (toen 5 maanden) bij mij in de draagzak sliep, schaterde Alain (3 jaar) van plezier. Mijn ouders waren ook mee en zaten in een andere tuktuk. Het continue inhalen van opa en oma gaf hem zoveel plezier!

Mijn aanraders

Persoonlijk vind ik landen in Zuidoost-Azië, zoals Thailand en Maleisië, een mooi ‘instap-land’ als je voor het eerst met je (kleine) kinderen op reis gaat. De lokale mensen zijn erg gek op (kleine) kinderen, dus je zal overal wel vriendelijk worden onthaald. Ze spreken goed (genoeg) Engels en zijn ontzettend behulpzaam. Ondanks dat je aan de andere kant van de wereld bent en je in een andere wereld waant, hoef je niet bang te zijn dat je qua praktische zaken iets tekort komt. Zo heb je overal in de supermarkt zo goed als dezelfde producten als hier in Nederland. Misschien met net een andere twist! Verder is het eten en drinken daar erg goedkoop (en lekker). 

Wat vervoer betreft zou je bijvoorbeeld op West-Maleisië met een eigen huurauto gaan rondrijden. Dit kan niet op Maleisisch Borneo. Mocht je dat niet willen, dan is privévervoer (auto met chauffeur) een goede optie i.c.m. openbaar vervoer. 

Als de kinderen al wat ouders zijn, denk aan tieners, dan is Japan ook een erg gave bestemming. De hele Manga-cultuur, de sushi, de elektronica en alle bijzondere dingen wat Japan te bieden heeft.

Wil je wat dichter bij huis blijven, dan zou een reisje door Marokko in de voorjaars- of herfstvakantie een uitkomst zijn. Het is bijvoorbeeld te gek om door de blauwe straten van Chefchaouen te dwalen en door de medina van Fes te lopen. En wat dacht je van een overnachting in de woestijn!

Nieuw in ons aanbod is Egypte. Net zoals Marokko een leuke bestemming dichtbij huis. Wat zou ik graag met de jongens dit land willen bezoeken. Negen jaar geleden was ik er voor het eerst en ik vond het magisch. De piramides van Gizeh, een felukka boottocht (en overnachting!) op de Nijl en Abu Simbel bezoeken in het zuiden. Ik zie het al helemaal voor me!