Kom tijdens jouw reis helemaal tot rust

Stel je voor: je hebt tijdens je reis al ontzettend veel gezien en hebt nu gewoon even zin om een (mid)dagje optimaal te relaxen. Lekker een boekje lezen, een dutje doen of van het prachtige uitzicht genieten. En als je dan in slaap valt, wil je natuurlijk helemaal uitgerust wakker worden. Dit klinkt niet verkeerd, toch? De juiste hangmat helpt jou om helemaal tot rust te komen. Even geen reisplannen? Dan zet je hem toch gewoon in de tuin!

Waar komt de hangmat eigenlijk vandaan? 

De hangmat komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Duizend jaar geleden gebruikten de Maya’s al hangmatten van boomschors om zich te beschermen tegen slangen en knaagdieren. Columbus nam de hangmatten mee terug van zijn eerste ontdekkingsreis, want ook in de scheepvaart bleken ze ideaal vanwege comfort en het besparen van ruimte. Als je nu op reis gaat naar Latijns-Amerika, dan zul je zien dat de hangmat daar nog steeds immens populair is!

MoreThanHip en duurzaamheid

MoreThanHip heeft, net als wij, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hun hangmatten, variërend in grootte van single tot family-formaat, zijn gemaakt van parachutestof. Dit materiaal maakt de hangmatten erg sterk en duurzaam! Omdat de hangmatten lichtgewicht zijn, neem je ze gemakkelijk overal mee naartoe op reis. Wat de hangmatten volgens ons éxtra mooi maakt, is dat zij eerlijk geproduceerd zijn en dat de CO2-uitstoot voor productie en transport is gecompenseerd. 

Tips om optimaal te ontspannen

Ben jij klaar om heerlijk te ontspannen in jouw hangmat? Om het maximale uit jouw relaxmomentje te halen (je wilt immers niet wakker worden met zere schouders of last van je rug), hebben onze vrienden van MoreThanHip 5 tips voor jou opgeschreven.

Tip 1: Zoek sterke bevestigingspunten. In de meest ideale situatie hang je een hangmat tussen twee volwassen bomen, die niet meegeven als je in de hangmat gaat liggen. Zijn die niet voorhanden? Kies dan voor twee palen, die je zelf op de gewenste plek neerzet, of hang de hangmat tussen twee muren. Wil jij liever op het strand van jouw hangmat genieten? Hang ‘m dan in een hangmatstandaard. 

Tip 2: Gebruik goed bevestigingsmateriaal. Het meest geschikt is touw dat je bij je hangmat koopt of touw dat wordt gebruikt voor zeilboten of bergsport, omdat dit bestand is tegen wrijving. Het laatste wat je wilt, is dat je touw doorslijt en breekt terwijl je in de hangmat ligt! 

Tip 3: Bepaal de juiste afstand tussen de ophangpunten. De afstand tussen twee ophangpunten moet tussen de 3,5 en 5 meter liggen. 

Tip 4: Hang de touwen van de hangmat op de juiste hoogte: minimaal op schouderhoogte, maar bij voorkeur op 1,80 meter of hoger. Zorg ervoor dat je hangmat in een lichte bocht komt te hangen. Is de hoek tussen de grond en de hangmat ongeveer 30 graden is en de afstand het laagste punt en de grond 30 tot 45 cm? Dan hangt ‘ie perfect!

Tip 5: Ben je er klaar voor? Pak je boek of tijdschrift, ga met je rug naar de hangmat staan, til met een hand de verre rand van de hangmat op en ga in het midden van de hangmat zitten. Til je voeten op, draai je bovenlichaam, zwaai je benen de hangmat in en neem een diagonale houding aan. Ga je met twee personen in de hangmat? Dan kun je er het beste haaks in gaan liggen.

Geniet van jouw ultieme relaxmoment!