Geld in Argentiniƫ

In Argentinië betaal je met de peso. Contante euro’s en Amerikaanse dollars kun je wisselen bij banken, wisselkantoren of hotels.

Argentijnse munteenheid

In Argentinië betaal je met de peso (ARS). Er zijn bankbiljetten van 2, 5, 10, 20, 50 en 100 peso’s. De peso is weer onder te verdelen in centavos. Er bestaan muntstukken van 5, 10, 25 en 50 centavos en er is een 1 peso-muntstuk. De peso wordt zo aangegeven: $. In de grote hotels kun je ook met US dollars (US$) betalen.

Voor één euro krijg je 24,74 peso (koers april 2018). Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com/currency/converter/

In Uruguay krijg je voor een euro 34,32 peso (UYU) en in Chili voor een euro 730,- peso (CLP).

Wisselen

Contante euro’s en Amerikaanse dollars kun je wisselen bij banken, wisselkantoren of hotels. Euro’s worden steeds meer geaccepteerd. Een kleine voorraad contante euro's of Amerikaanse dollars zijn ook handig voor noodgevallen.

Over het algemeen zijn de banken in Argentinië geopend van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.