Écht op reis

Door veel binnenlands te vliegen win je weliswaar tijd, maar het maakt van je reis ook een soort gatenkaas: de vluchten onderbreken de unieke beleving van het onderweg zijn. Alsof je je verplaatst in plaats van reist.

Reizen of je verplaatsen?

Nadat je in Buenos Aires bent geland, wil je het liefst pas weer inchecken als je terug naar huis vliegt. Door over land te reizen beleef je de steden, de lokale bevolking en de overweldigende landschappen van Argentinië een stuk intenser.

Nu is reizen over de weg in een klein land vanzelfsprekend. In zo'n groot land als Argentinië lijkt de keuze voor een of meer binnenlandse vluchten onontkoombaar. Maar is dat ook zo?

Met binnenlandse vluchten lijk je tijd te winnen, maar het maakt van je reis ook een soort gatenkaas: de vluchten onderbreken de unieke beleving van het onderweg zijn. Alsof je je verplaatst in plaats van reist. Bovendien moet je bij de vlucht ook de inchecktijd, de overstaptijden en het wachten op je bagage meerekenen.

Vergroot de reisbeleving

Als je onze rondreizen bekijkt, zie je dat je heel mooie en complete reizen door Argentinië en haar buurlanden kunt maken zonder al te vaak in-en-uit vliegtuigen te hoeven stappen. Behalve je ecologische voetafdruk komt dat ook nog eens je beleving ten goede.

Daar waar mogelijk maken we gebruik van openbare bussen of gedeelde diensten. Persoonlijk houden we wel van openbare bussen, met name van de terminals. Waar luchthavens allemaal een beetje op elkaar lijken, ervaar je op een busterminal de couleur locale van het dagelijkse (stads) leven.

Op plekken waar je met de openbare bus niet kunt komen bieden we een huurauto aan. Denk daarbij aan de prachtige route van Mendoza naar Salta in het noorden van Argentinië. De wegen daar zijn van goede kwaliteit, dus met een compact model kom je een heel eind.

Hieronder tonen we je een overzicht van hoe je door zo veel mogelijk over land te reizen het maximale uit Argentinië haalt.

Zoveel mogelijk over land

Reizen waarbij je zoveel mogelijk met openbare bussen reist:

Argentinië, Chili & Bolivia (22 dagen), Via Uruguay naar Buenos Aires (22 dagen) en Peru, Chili & Bolivia (26 dagen)

Reizen met openbare bussen, huurauto en één binnenlandse vlucht:

Ruta 40 (14 dagen) en Noord-Argentinië (19 dagen)

Maar we hebben natuurlijk meer rondreizen door Argentinië.

Onze rondreizen kun je naar wens aanpassen door op het aantal dagen, de hotels en excursies te klikken.