Bagage & kleding in de Baltische Staten

De Baltische Staten kennen een zeeklimaat, met koele winters en milde zomers. Probeer je te kleden in laagjes. Zo kun je altijd iets aan- of uittrekken.

Een koffer of een tas?

Als je onze compacte rondreis langs de drie Baltische hoofdsteden maakt, neem dan je bagage mee in een handzame tas. De bagage moet namelijk in de bus passen en in de taxi die je naar het busstation brengt. We raden je sowieso aan niet zwaarder te pakken dan je zelf kunt tillen.

Reis je met de huurauto, dan kun je je wat meer vrijheid permitteren. Je kunt dan kiezen voor een weekendtas, een rugzak of een koffer. Maar ook hier geldt: reis niet te zwaar.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: zaklamp, waterfles, naaigerei, wasmiddel, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, lakenzak, toiletartikelen, badslippers, zwemkleding, wekker, schrijfgerei, schaartje, beker en zakmes.

Wat trek je aan?

Wat je kleding betreft raden we je aan om tussen mei en oktober kleren mee te nemen, die zich praktisch en makkelijk laten combineren. Afhankelijk van de temperaturen kun je dan een laagje aan- of uittrekken.

Kies je ervoor om tijdens de mooie Baltische winters te reizen, tussen november en maart, neem dan voor die koude periode voldoende warme kleding mee.

Mocht je graag lange wandeltochten maken, dan neem je passend schoeisel mee. Dit kan variëren van stevige bergschoenen tot makkelijke gympen - precies dat waar jij het prettigst op loopt.

In de Baltische landen kent men geen specifieke kledingvoorschriften, behalve voor een bezoek aan een Russisch-orthodoxe kerk. Mannen moeten hier hun knieën bedekken - een lange broek dus. En hoewel het voor vrouwen niet verplicht is om een hoofddoekje te dragen, wordt dit wel op prijs gesteld. Een sjaal kan in de meeste gevallen ook volstaan.