Betalen in de Baltische Staten

Zorg ervoor dat je altijd voldoende kleingeld op zak hebt. Dat is handig voor kleine aankopen. Wij raden je aan om bij aankomst op de luchthavens alvast te pinnen.

Gewoon betalen met de euro

Net als in Nederland en België wordt er in Estland, Letland en Litouwen betaald met de euro. Je hoeft dus geen geld om te wisselen of telkens uit te rekenen wat iets nu precies kost.

Bij winkels en bankautomaten kun je probleemloos pinnen. Ook op straat zijn overal geldautomaten te vinden. Hiervoor hoef je je bankpas niet op 'wereld' te zetten.

Het betalen met creditcard is in de Baltische Staten eveneens helemaal ingeburgerd.

In de Estland, Letland en Litouwen krijg je veel meer voor je euro dan in de Benelux. Zo wordt het stappen, uit eten gaan en het maken van uitstapjes een stuk fijner voor de portemonnee.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.