Reisinformatie

Reisdocumenten voor Brazilië

Voor een reis naar Brazilië dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat aan het eind van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Controleer altijd voordat je op reis gaat wanneer je paspoort verloopt.

Beste reistijd voor Brazilië

Brazilië is het hele jaar te bezoeken, waarbij de temperaturen per regio nogal kunnen verschillen. Houd er rekening mee dat de periode tussen december en maart het hoogseizoen vormt, want dan nemen de meeste Brazilianen vakantie.

Geld in Brazilië

In Brazilië betaal je met de real, die wordt aangeduid met BRL of R$. Het meervoud van real is reais.

Feestdagen in Brazilië

Carnaval is ongetwijfeld het populairste en meest traditionele feest in Brazilië. Officieel gaat het om vier dagen feesten, maar in de meeste steden duurt carnaval vaak langer dan een week. Maar ook andere feestdagen zijn kenmerkend voor de Braziliaanse cultuur.

Bagage en kleding voor Brazilië

Bij YourWay2GO adviseren wij om licht te reizen. Neem je bagage mee in een rugzak of in een weekendtas. Een harde grote koffer raden we af. Wat je kleding betreft raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag).

Dromen over Brazilië

Onze individuele rondreizen door Brazilië zijn met zorg samengesteld door onze landenspecialisten. Op deze pagina delen onze reisspecialisten en reizigers hun mooiste reisherinneringen en ervaringen. Ben jij benieuwd naar hun reisvideo's, ervaringen en tips voor je reis naar Brazilië? Lees dan snel verder!