Geld in Braziliƫ

In Brazilië betaal je met de real, die wordt aangeduid met BRL of R$. Het meervoud van real is reais.

De Braziliaanse munteenheid

In Brazilië betaal je met de real, die wordt aangeduid met BRL of R$.  Het meervoud van real is reais. Er zijn briefjes van twee, vijf, tien, vijftig en honderd reais. De real wordt onderverdeeld in honderd centavos.

Kijk voor de dagkoers op www.oanda.com.

In alle Braziliaanse steden zijn voldoende geldautomaten. Het is verstandig bij daglicht en gedurende de openingstijden van de bank geld op te nemen. Houd er bovendien rekening mee dat in dit immens grote land de automaten niet altijd even frequent worden bijgevuld.

Behalve geld opnemen bij pinautomaten kun je in Brazilië met je bankpasje (debit card) ook betalen in winkels en restaurants.

Amerikaanse dollars en euro’s kun je in grote steden en in toeristische gebieden wisselen bij kleine wisselkantoortjes, of Casas de Cambio. Het gebruik van buitenlandse valuta in supermarkten, winkels of restaurants is niet gebruikelijk.

Veilig met je bankpas naar het buitenland

Met je WereldPas kun je bij heel veel geldautomaten over de hele wereld terecht. Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/ Maestro-logo echter standaard ingesteld op gebruik binnen Europa.

Wil je buiten Europa gebruik maken van geldautomaten, zorg er dan voor dat je deze instelling (tijdelijk) wijzigt naar ‘Wereld’. Dit kun je doen via internetbankieren of via het bankkantoor.

Neem de telefoonnummers van je bank mee, zodat je contact met hen kunt opnemen in het geval van verlies of diefstal.

Wij raden aan om voor noodgevallen altijd een extra creditcard mee te nemen op reis.