Duurzaam over land

Laat het vliegtuig voor wat het is en reis samen met de Brazilianen in comfortabele openbare bussen naar bruisende koloniale steden, monumentale natuurparken en heerlijk witte stranden.

Reizen of je verplaatsen?

Nadat je in Salvador, Rio de Janeiro of een andere Braziliaanse stad bent geland, wil je het liefst pas weer inchecken als je terug naar huis vliegt. Door over land te reizen beleef je de steden, de lokale bevolking en de overweldigende landschappen van Brazilië een stuk intenser.

Nu is reizen over de weg in een klein land vanzelfsprekend. In een groot land als Brazilië lijkt de keuze voor een of meer binnenlandse vluchten onontkoombaar. Maar is dat ook zo?

Met binnenlandse vluchten lijk je tijd te winnen, maar het maakt van je reis ook een soort gatenkaas: de vluchten onderbreken de unieke beleving van het onderweg zijn. Alsof je je verplaatst in plaats van reist. Trek voor een binnenlandse vlucht gerust een dag uit, met inchecktijd, overstaptijd en het wachten op je bagage.

Vergroot je reisbeleving

Als je onze rondreizen bekijkt, zie je dat je heel mooie reizen en complete door Brazilië en haar buurlanden kunt maken zonder al te vaak in-en-uit vliegtuigen te hoeven stappen. Behalve je ecologische voetafdruk komt dat ook nog eens je beleving ten goede.

Daar waar mogelijk maken we gebruik van openbare bussen of gedeelde diensten. Persoonlijk houden we wel van openbare bussen, met name de terminals. Waar luchthavens allemaal een beetje op elkaar lijken, ervaar je op een busterminal de couleur locale van het dagelijkse (stads) leven.

Op plekken waar je met de openbare bus niet gemakkelijk kunt komen bieden we een huurauto aan. Denk daarbij aan de prachtige driehoek tussen Campo Grande, Bonito en de Zuidelijke Pantanal of aan de kust in het noordoosten. De wegen zijn daar van goede kwaliteit, dus met een compact model kom je een heel eind.

Zoveel mogelijk over land

In onderstaande reizen kun je zien hoe je zo veel mogelijk over land reist en het maximale uit Brazilië haalt.

Samba Brasil (14 dagen), Het Zuiden van Brazilië (15 dagen) en Via Uruguay naar Buenos Aires (22 dagen)

Maar we hebben natuurlijk nog veel meer rondreizen door Brazilië.

Onze rondreizen kun je naar wens aanpassen door op het aantal dagen, de hotels en excursies te klikken.