Reisinformatie voor Laos en Cambodja

Reisdocumenten voor Laos en Cambodja

Voor je reis naar Laos en Cambodja dien je in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij het verlaten van het land nog 6 maanden geldig is. Voor Laos en Cambodja heb je een visum nodig. Dit visum kun je voor vertrek of ter plaatse regelen.

Beste reistijd voor Laos en Cambodja

De beste reistijd voor Laos is van november tot januari/februari. De beste reistijd voor Cambodja breekt aan in oktober. Tot februari kun je het land ontdekken in een iets koelere en drogere periode.

Geldzaken in Laos en Cambodja

In Laos betaal je met de Kip en in Cambodja betaal je met Amerikaanse Dollar. In Laos en Cambodja kun je tegenwoordig op steeds meer plaatsen pinnen. Creditcards worden alleen in luxe hotels geaccepteerd.

Feestdagen in Laos en Cambodja

De feesten in Laos en Cambodja zijn verbonden met het boeddhisme of met een seizoen. De jaarlijkse data van de feesten wisselen, omdat de meeste feesten gerelateerd zijn aan de stand van de maan.

Bagage en kleding voor Laos en Cambodja

Voor onze reizen naar Laos en Cambodja raden we je aan om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een kleine koffer. Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je gepaste kleding draagt.