Bagage en kleding voor Laos en Cambodja

Voor onze reizen naar Laos en Cambodja raden we je aan om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een kleine koffer. Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je gepaste kleding draagt.

Wat trek je aan?

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). In je kledingkeuze vragen we je respect te tonen voor de lokale cultuur.

Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je gepast gekleed bent. Dit kun je eenvoudig doen met een binddoek (sarong). Een tempel betreed je zonder schoenen.

Bagage

Tijdens je reis met YourWay2GO naar Laos en Cambodja maak je o.a. gebruik van openbaar vervoer. Het is daarom handig om je bagage mee te nemen in een rugzak (backpack) of in een zachte (kleine) koffer. Een harde koffer is onhandig aangezien deze groot is en veel ruimte inneemt.

Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, zaklamp, universeel geldige verloopstekker, reis- en/of taalgids, eventueel een lakenzak (mocht je dit zelf prettig vinden) en zwemkleding.

Het is niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen. Deze zijn voor je reis niet noodzakelijk, ter plaatse aanwezig of eenvoudig ter plekke te koop.