Bagage en kleding voor Laos en Cambodja

Voor onze reizen naar Laos en Cambodja raden we je aan om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een kleine koffer. Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je gepaste kleding draagt.

Wat trek je aan?

Voor onze reizen naar Laos en Cambodja raden we je aan om je bagage mee te nemen in een rugzak of in een kleine koffer. Een aantal reizen maakt gebruik van openbaar vervoer en een grote, harde koffer is soms lastig om mee te nemen. Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). In je kledingkeuze vragen we je respect te tonen voor de lokale cultuur.

Boeddhistische tempels kun je alleen bezoeken als je gepast gekleed bent. Denk bij het samenstellen van je bagage aan bijvoorbeeld: wandelschoenen, zaklamp, universeel geldige verloopstekker, reis- en/of taalgids, eventueel een lakenzak (mocht je dit zelf prettig vinden), zwemkleding.


Het is niet nodig om slaapzakken, slaapmatjes of muskietennetten mee te nemen. Deze zijn voor je reis niet noodzakelijk, ter plaatse aanwezig of eenvoudig ter plekke te koop.